Vineri, 29 martie 2024 - 7:13:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Astea sunt cele mai vândute produse ale tuturor timpurilor


16 iulie 2012

Rubiks_cube_variationsSite-ul www.247wallst.com a întocmit recent topul celor mai bine vândute produse ale tuturor timpurilor, incluzând toate categoriile de pe piaţă. Surprinzător, deşi trăim în era digitală, în care orice copil se joacă pe calculator sau pe console, cubul Rubik se află într-o poziţie fruntaşă.

Topul întocmit de cei de la 247wallst.com se bazează pe numărul de unităţi vândute sau pe încasările avute şi arată aşa:

Pe prima poziţie, cu 300 de miliarde de unităţi vândute, se află consola de jocuri video PlayStation, care a apărut în anul 1995.

Locul doi revine biletelor vândute la celebra seria de filme Star Wars, care a înregistrat din vânzarea biletelor încasări de 4,54 miliarde de dolari.

Pe cea de-a treia treaptă a podiumului regăsim cărţile Harry Potter, care s-au vândut în peste 450 de milioane de unităţi în întreaga lume.

Pe locul patru, conform statisticilor, se află cubul Rubik, creat în 1974, care a fost cumpărat în 350 de milioane de unităţi până în prezent.

iPhon-ul celor de la Apple ocupă locul cinci, compania americană vânzând 250 de milioane de astfel de telefoane din iunie 2007 până în prezent.

Poziţia a şasea revine celebrului joc SuperMario, vândut în 262 de milioane de unităţi de către compania Nintendo, care l-a lansat pe piaţă acum 21 de ani.

Din top nu avea cum să lipsească regele muzicii pop, Michael Jackson, care ocupă locul şapte cu albumul “Thriller”, care a vândut 110 milioane de unităţi.

Locul opt revine unui alt produs Apple, tableta iPad, cumpărată de milioane de oameni din aprilie 2010 pânp în prezent, vânzări ce au generat încasări de 67 de milioane de dolari.

Locul noua a fost acordat unei maşini, Toyota Corolla, care a fost cumpărată de 39 de milioane de ori în cele patru decenii de existentă pe piaţă.

Pe ultimul loc în top, 10, a fost poziţionat un medicament, Lipitor, care a apărut pe piaţă în 1997 şi ajută la reducerea colesterolului, el generând vânzări de 125 de milioane de dolari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro