Luni, 3 octombrie 2022 - 8:57:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Puritatea berii germane este pusă la îndoială


27 februarie 2016

Institutul pentru Mediul Înconjurător din Munchen afirmă că a găsit glifosat, un erbicid suspectat că ar fi cancerigen, în concentraţii cuprinse între 0,46 şi 29,74 micrograme la litru în 14 dintre cele mai populare mărci de bere din Germania, cantitatea cea mai mare depăşind de 300 de ori limita maximă - de 0,1 micrograme la litru - stabilită pentru apa potabilă.

Ministrul german al agriculturii, Christian Schmidt, a reacţionat imediat şi a dat asigurări că, pentru a se ajunge la o cantitate periculoasă pentru sănătate, o persoană "ar trebui să bea o mie de litri de bere pe zi". "Până acum nu am văzut pe nimeni în Bavaria să bea o mie de litri de bere. Şi dacă îi bea, moare nu din cauza pesticidelor, ci din alte cauze", a mai spus el.

Asociaţia Agricultorilor din Germania (DBV) a menţionat că această Germania are "cea mai strictă lege din lume" în privinţa folosirii erbicidelor. În opinia sa, glifosatul găsit în bere ar putea proveni din orzul importat (din care se obţine malţul), excluzând posibilitatea ca substanţa respectivă să fi fost prezentă în alte materii prime utilizate la fabricarea berii. Această presupunere ar afecta în principal Franţa, Danemarca şi Regatul Unit, scrie EFE.

Glifosatul este un erbicid foarte răspândit pe întreaga planetă, mai ales după ce a început să fie comercializat de firma Monsanto, în anii '70, precizează Reuters, adăugând că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat că această substanţă este probabil cancerigenă pentru oameni. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a fost de altă părere, iar în prezent, Uniunea Europeană analizează dacă să reînnoiască aprobarea pentru utilizarea glifosatului.

Germania este cel mai mare producător de bere din Europa şi se situează pe locul al doilea la nivel global în privinţa consumului acestei băuturi alcoolice. Legea purităţii berii germane "Reinheitsgebot" - care va împlini 500 de ani în 2016 şi este una dintre cele mai vechi reglementări legislative în domeniul siguranţei alimentare - prevede ca berea să se producă doar din malţ, hamei, drojdie şi apă.

Mărcile vizate de controversatul studiu al Institutului pentru Mediul Înconjurător din Munchen (inclusiv concentraţia de glifosat) sunt:

  • Hasseröder Pils – 29,74 μg/l (ppb)
  • Jever Pils – 23,04 μg/l
  • Warsteiner Pils – 20,73 μg/l
  • Radeberger Pilsner – 12,01 μg/l
  • Veltins Pilsener – 5,78 μg/l
  • Oettinger Pils – 3,86 μg/l
  • König Pilsener – 3,35 μg/l
  • Krombacher Pils – 2,99 μg/l
  • Erdinger Weißbier – 2,92 μg/l
  • Paulaner Weißbier – 0,66 μg/l
  • Bitburger Pils – 0,55 μg/l
  • Beck’s Pils – 0,50 μg/l
  • Franziskaner Weißbier – 0,49 μg/l
  • Augustiner Helles – 0,46 μg/l

Lista completă ''Reinheitsgebot'' a fost difuzată de pagina web www.sustainablepulse.com.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:














































Clinica Roua





































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook







































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 3 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro