Vineri, 29 martie 2024 - 3:09:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Profituri făcute rumeguş. Schweighofer pierde încă un contract important


11 martie 2017

După Hornbach şi Leroy Merlin şi Brico Dépôt România a anunţat că sistează aprovizionarea cu produse din lemn care provin de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer.

„Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de provenienţă 100% sigură, permiţând clienţilor noştri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute şi competente, cum ar fi FSC şi PEFC”, a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Dépôt România.

Cei de la Brico Depot spun că vor folosi furnizori alternativi şi au dezvoltat un parteneriat pentru fi siguri că lemnul nu provine din pădurile protejate.

„Brico Dépôt România colaborează strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia respectă reglementările aflate în vigoare, folosind auditori independenţi, dar şi că pun în aplicare programele de formare a lanţului de aprovizionare. De asemenea, lucrăm cu ONG-uri şi alţi actori ai industriei şi societăţii civile pentru a rezolva cauzele defrişărilor şi pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România.

În decembrie 2016, am dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care ne-am angajat să lucrăm cu furnizori de lemn autorizat şi care sunt preocupaţi de protejarea pădurilor virgine şi a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România”, se mai arată în comunicat.

La jumătatea lunii februarie, Asociaţia pentru Certificare Forestieră (The Forest Stewardship Council – FSC) a decis să revoce statutul de probaţiune al grupului austriac Schweighofer.

„Decizia a fost luată de Consiliul Internaţional de Administraţie al FSC, după ce acesta a primit informaţii suplimentare privind o posibilă încălcare a standardelor de măsurare a lemnului, ce vor necesita o anchetă suplimentară a Politicii de Asociere, pentru a stabili amploarea şi impactul”, explică FSC, într-un comunicat de presă.

Grupul austriac a reacţionat printr-un comunicat la decizia FSC. Compania „primeşte decizia FSC de a se dezasocia de grup ca un prilej de a intensifica şi mai mult eforturile sale de a implementa şi optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanţ de aprovizionare sustenabil în România.

La jumătatea lui ianuarie 2017, compania a prezentat un set de măsuri complete care au scopul de a stabili o nouă arhitectură a siguranţei, fără precedent în industria forestieră din România şi care depăşeşte toate cerinţele legale”.

WWF salută decizia luată de Forest Stewardship Council (FSC) de a se dezasocia de compania Holzindustrie Schweighofer (HS), activă în industria lemnului, şi solicită companiei să ia măsuri împotriva comerţului ilegal cu lemn şi să remedieze punctele slabe din sistemul său de gestiune a lemnului.

„Timp de mai mulţi ani, WWF şi alte ONG-uri au semnalat legăturile HS cu exploatarea ilegala a lemnului din România. Acuzaţiile aduse sunt atât de grave încât decizia FSC este singura consecinţă corectă. Opinia noastră este că în ciuda faptului că i-a fost oferită ocazia să îşi asume responsabilitatea şi să ia măsuri concrete pentru a îşi schimba practicile, HS nu a reuşit să îşi recunoască în mod corespunzător responsabilitatea pentru neregulile şi ilegalităţile din lanţul său de aprovizionare şi să implice formal părţile interesate, ambele puncte fiind parte din precondiţiile FSC”, a declarat Johannes Zahnen, specialist forestier la WWF.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro