Duminică, 19 mai 2024 - 6:26:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul României extinde pachetul de stimulente pentru ocuparea forţei de muncă, acordând beneficii substanţiale tinerilor şi absolvenţilor


7 mai 2024

Guvernul României a anunţat extinderea pachetului de stimulente destinate ocupării forţei de muncă, ca răspuns la criza economică şi la deficitul de angajaţi din diverse sectoare. Noile măsuri vizează sprijinirea tinerilor şi a absolvenţilor în căutarea unui loc de muncă, oferindu-le beneficii financiare considerabile pentru a-i încuraja să se angajeze şi să rămână pe piaţa muncii.

Printre noile stimulente se numără:

  • Prima de activare pentru tinerii şomeri neindemnizaţi: Aceştia pot obţine o primă în valoare de 1.000 de lei dacă îşi găsesc un loc de muncă şi rămân angajaţi cel puţin trei luni.
  • Prima de inserţie pentru absolvenţi: Absolvenţii care se angajează în primele 60 de zile de la absolvire pot primi o primă de aproape 1.800 de lei, jumătate la momentul angajării şi jumătate după 12 luni.
  • Prime de mobilitate:
    • Prima de încadrare: Tinerii care se angajează la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu pot primi maximum 55 de lei pe zi, timp de 12 luni.
    • Prima de instalare: Cei care îşi schimbă domiciliul pentru un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km pot primi o primă de 12.500 de lei.
    • Prima de relocare: Pentru cei care se angajează la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu, se acordă o primă lunară de 900 de lei, timp de 36 de luni.

Toate aceste beneficii vor fi gestionate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), iar cei interesaţi trebuie să fie înregistraţi în evidenţele acestei agenţii şi să depună o cerere în acest sens.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro