Marţi, 19 martie 2024 - 4:01:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ministrul finanţelor - în Brazilia sau India săracii lucrează şi pe doi lei


7 decembrie 2015

Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi a mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră, a afirmat ministrul finanţelor, Anca Dragu.

„Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României“, a declarat Anca Dragu, ministrului finanţelor, la o întâlnire cu jurnaliştii. Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“. Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.

„Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată“, a spus Dragu. Ministrul a subliniat că există riscul unui impact asupra economiei „albe-gri-negre“, astfel că pot exista migrări ale angajatorilor către zonele pieţei gri şi negre
- perfect adevărat dna. ministru!

După infăţişare, nu mă indoiesc de faptul că dna. ministru Dragu nu este o femeie foarte deşteaptă, care ştie ce face. Însă declaraţia ei îmi demonstrează faptul că este ruptă de realitate, că trăieşte într-o lume paralelă. Pai doamnă ministru, cum poţi compara România, o ţară membră UE, "organizaţie" care se vrea a fi o elită mondială, cu ţări din lumea a "n"-a?

Sunt de acord cu dna. ministru Dragu că salariul minim nu poate creşte, deoarece România este în recesiune, nu există creştere economică decât în scripte. Sancţiunile economice impuse Rusiei de către UE afectează grav şi industria României, deoarece Rusia era o piaţă de desfacere mult mai accesibilă şi mai bună decât cea a ţărilor vestice. Să fim realişti, produsele industriale româneşti încă nu sunt la standardele ţărilor vestice.

Cu toate că dna. ministru Anca Dragu încă nu a aterizat de la Bruxelles cu picioarele pe pământ românesc, feeling-ul îmi spune că este o persoană foarte capabilă în funcţia de ministru al finanţelor şi sincer, imi inspiră încredere. Din păcate, un ministru nu trebuie să fie numai un excelent profesionist.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro