Joi, 28 martie 2024 - 6:23:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spionajul economic – benefic pentru România


20 martie 2014

Un mare producător de componente pentru turbinele eoliene, American Superconductor, a decis să mute o parte din producţia din China la Timişoara, unde deschide o fabrică în aprilie.

La fabrica din Timişoara, American Superconductor va produce sisteme electronice de control pentru turbinele eoliene. Tot ce se producea în China pentru exterior se va fabrica de luna viitoare în România, iar asiaticilor le va rămâne doar producţia destinată pieţei de acolo.

Într-un comunicat, americanii spun că România este o alegere rentabilă şi o piaţă în care se găseşte forţă de muncă bine pregătită. În plus, transferul în România va genera costuri mai mici la transport. Marfa de la Timişoara va fi transportată în vestul Europei, către cele mai mari pieţe de energie eoliană din Europa.

Decizia de restructurare le-ar aduce americanilor economii de 3 milioane de dolari anual, cu tot cu reducerile din ţara de origine. Motivele pentru care americanii vin în România trec dincolo de bani de data aceasta. Asiaticii i-au adus în prag de faliment şi le-au furat şi tehnologia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro