Joi, 28 martie 2024 - 12:48:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai mare parcare subterană din România va fi la Ploieşti!


19 septembrie 2022


MRS, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din Ploieşti pregăteşte un proiect de excepţie în domeniul construcţiilor rezidenţiale din România. În Nordul Ploieştiului, în continuarea cartierului MRS Residence Smart, va fi construit de la zero un cartier unde majoritatea locurilor de parcare vor fi subterane. Având o suprafaţă de peste 42.000 de mp, va fi una dintre cele mai mari parcări subterane de tip rezidenţial din ţară.

Noul cartier va fi construit pe un teren în suprafaţă de 64.800 mp va fi deservit inclusiv de o reţea subterană de străzi. Soluţia folosită va transforma perimetrul de la suprafaţă al cartierului într-o uriaşă grădină botanică, populată cu specii diversificate de copaci şi plante.

Astfel, aproximativ 50.000 de mp, adică 85 % din suprafaţa terenului aferent proiectului, sunt destinaţi construcţiei blocurilor, aleilor pietonale şi spaţiilor verzi luxuriante, viitorul cartier devenind un plămân verde unic în Ploieşti.

Pentru că cele mai multe locuri de parcare sunt subterane, la suprafaţă vor fi în special alei pietonale, parcuri, grădini, terenuri de sport, locuri de joacă şi spaţii de relaxare.

Asta înseamnă că cei mai mici locatari se vor plimba şi juca în deplină siguranţă în incinta cartierului, fiind eliminat practic pericolul unor accidente provocate de maşini.

Ce ne-a atras atenţia a fost modul de abordare al unui proiect de o asemenea anvergură în care primordial este pus accentul pe calitatea vieţii viitorilor locatari: spaţiile verzi, zonele de promenadă, locurile de joacă pentru copii.

Având în vedere anvergura şi unicitatea proiectului care ar putea redesena modul de abordare a viitoarelor cartiere ale oraşului, vă vom ţine la curent cu detalii privind evoluţia acestuia.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro