Marţi, 19 martie 2024 - 4:32:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grădinile MRS Residence, un proiect de 120 de milioane de euro la Ploieşti


7 septembrie 2022

Compania de construcţii Maristar Com, care reabilitează podul de la Cernavodă, controlată de omul de afaceri Cristian Stancu, pregăteşte un nou proiect rezidenţial major, pe un teren de aproape 6,5 hectare achiziţionat recent în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, unde mai are şi alte dezvoltări imobiliare. Proiectul MRS Residence GRADINILE va fi amplasat în nordul Ploieştiului, aproape de o altă dezvoltare rezidenţială a companiei, MRS Residence SMART, noul ansamblu rezidenţial având o valoare totală de 120 de milioane de euro.

Noul cartier va fi construit pe un teren în suprafaţă de 64.800 metri pătraţi şi va fi deservit inclusiv de o reţea subterană de străzi, iar majoritatea locurilor de parcare vor fi subterane. Având o suprafaţă de peste 42.000 de mp, va fi una dintre cele mai mari parcări subterane de tip rezidenţial din ţară. ”Am ales să facem una dintre cele mai mari parcări subterane din ţară, pentru că vrem să creştem procentul de spaţii verzi din Ploieşti. Ne uităm către bunele practici din ţările nordice şi încercăm să aducem în România tot mai mult conceptul de wellbeing în dezvoltări rezidenţiale. Construcţia de parcări subterane implică costuri ridicate, dar vrem să setăm un nou standard. Soluţia folosită va transforma perimetrul de la suprafaţă al cartierului într-o uriaşă grădină botanică, populată cu specii diversificate de copaci şi plante. Astfel, aproximativ 50.000 de mp, adică 85% din suprafaţa terenului aferent proiectului, sunt destinaţi construcţiei blocurilor, aleilor pietonale şi spaţiilor verzi. Pentru că cele mai multe locuri de parcare sunt subterane, la suprafaţă vor fi în special alei pietonale, parcuri, grădini, terenuri de sport, locuri de joacă şi spaţii de relaxare”, au declarat reprezentanţii Maristar Com.

Compania este în curs de obţinere a autorizaţiilor.

Maristar Com a derulat peste 100 de proiecte civile, industriale şi de infrastructură, are peste 140 de angajaţi şi o flotă cu peste 100 de utilaje şi instalaţii. Până acum, a livrat peste 800 de unităţi locative în proiecte localizate în Otopeni, Băneasa, Siseşti şi Ploieşti, la care se adaugă şi spaţii comerciale.

Cel mai mare ansamblu rezidenţial este Maristar Residence Smart din Ploieşti, cu 366 de apartamente dispuse în 7 blocuri, finalizat anul trecut. În Ploieşti, compania mai dezvoltă ansamblul Maristar Residence Village, unde pe un teren de 4 hectare s-au edificat 7 blocuri şi duplexuri cu un total de 316 apartamente, proiectul urmând a fi complet finalizat la sfârşitul anului 2023. De asemenea, tot anul trecut, compania a început lângă Ploieşti şi construcţia MRS Residence Country, un cartier de vile single şi duplex, evaluat la 35 de milioane de euro, care va fi realizat etapizat pe parcursul a 3 ani si integrat cu Ramatuelle, resortul de evenimente construit cu 15 milioane de euro.  Maristar Com a raportat în 2021 cele mai bune rezultate din istoria de 14 ani a companiei, o cifră de afaceri de 175,3 de milioane de lei, în creştere cu circa 23% comparativ cu rezultatele din 2020, şi un profit net de 25,2 milioane de lei, cu 25% mai mare. Extinderea companiei s-a realizat începând cu 2013-2015, când a început cu construcţia de proiecte industriale de anvergură pentru clienţi precum CTP sau Cefin.

Acum, cele mai importante proiecte de infrastructură în care este implicată compania Maristar au o valoare de peste 130 de milioane de lei. Maristar a câştigat două licitaţii mari: reabilitarea podului rutier de la Cernavodă, un  contract în valoare de 66,8 milioane de lei fără TVA, şi reabilitatea podului rutier Borcea, un contract în valoare de 67,7 milioane de lei fără TVA.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro