Vineri, 29 martie 2024 - 1:06:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cinci mărci celebre de bere din România vor fi vândute


14 decembrie 2016

Producătorul japonez de bere Asahi a cumpărat portofoliul din Europa de Est al producătorului de bere SABMiller. Potrivit jurnaliştilor de la Profit.ro, pe listă se află inclusiv mărcile din România.

SABMiller, al doilea mare producător de bere în lume, este în România prin intermediul Ursus Breweries. Mărcile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Stejar şi Azuga sunt în portofoliul SABMiller.

SABMiller a fost preluat recent de grupul belgian Anheuser-Busch InBev (ABInbev), cel mai mare producător de bere din lume, care a anunţat însă la scurt timp că renunţă la unele active pentru a se conforma cu cerinţele autorităţilor antitrust europene.

AB InBev s-a angajat să renunţe în totalitate la activele din Europa Centrală şi de Est (România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia), pe lângă mărcile Peroni, Grolsch şi Meantime, pentru a a obţine aprobarea tranzacţiei de către Comisia Europeană, potrivit Profit.ro.

Japonezii de la Asahi urmează să cumpere fabricile de bere din România, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia. Nu sunt la prima afacere cu cei de la SABMiller.

În primăvară, japonezii au anunţat că au cumpărat Peroni, Grolsch şi Meantime de la SABMiller, pentru o sumă de 2,55 de miliarde de euro.

Pentru portofoliul din Europa de Est, japonezii ar urma să plătească până la 7,3 miliarde de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro