Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:08:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


350.000 de ouă "stresate" confiscate de Garda Financiară


29 februarie 2012

oua11.000 de cofraje cu ouă stresate au fost confiscate de comisarii Gărzii Financiare. Marfă venea din Polonia, una dintre puţinele ţări europene care nu a îmbunătăţit cuştile păsărilor.


Acum urmau să fie vândute pe piaţa neagră din România de o firmă fantomă. Totul se întâmplă pe fondul crizei ouălor din magazine. De la începutul anului, preţurile au crescut de trei ori. Şi în cele mai multe magazine nu se găsesc deloc ouă

.
Printre cele 14 TIR-ruri ticsite cu madarine, portocale, roşii şi ulei, comisarii Gărzii Financiare au descoperit şi un transport plin cu ouă.
Adică dintr-o ţară unde 95% din producţia de ouă provine de la găinile crescute în cuşti neîmbunătăţite, interzise de Uniunea Europeană la începutul anului. Transportul cu cele 11.000 de cofraje de ouă a intrat în ţara duminică prin vama Nădlac, unde a fost oprit de autorităţi, iar apoi însoţit până în judeţul Ilfov.


Între timp, în magazine clienţii găsesc ouă tot mai puţine şi mai scumpe. În cel mai bun caz, un ou costa 80 bani, dar sunt magazine care le vând şi la 1 leu şi 20 de bani bucată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro