Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:18:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lenovo ataca piaţa smartphone-urilor cu o investiţie de 800 milioane de dolari


8 mai 2012


lenovoLenovo, al doilea producător de PC-uri din lume, ataca piaţa smartphone-urilor cu o investitiede aproximativ 800 milioane de dolari (cinci miliade yuani) într-un centru de cercetare şi producţie a smartphone-urilor şi tabletelor.

Fabrica se va deschide în octombrie 2013 în Wuhan, China şi va crea 10 mii de locuri de muncă, potrivit Bloomberg. Lenovo se aşteaptă că fabrica să genereze vânzări de două ori mai mari decât investiţia iniţială, adică de 10 miliarde de yuani, până în 2014. Potrivit estimărilor companiei, acestea vor atinge 50 miliarde yuani în doar cinci ani.
Compania chineză Lenovo a cumpărat divizia IBM de PC-uri în 2005 şi prin diversificarea gamei de produse cu smartphone-uri şi tablete, doreşte să intre în concurenţă cu compania Apple, cel mai important producător de tablete din lume, cu o cotă de piaţă de 68% în primul trimestru din 2012.


Lenovo a avut o cotă de 13,4% pe piaţa PC-urilor în cursul primului trimestru al acestui an, fiind devansat de Hewlett-Packard (HP) care a avut o cotă de piaţă de 18%, potrivit IDC.
Intenţiile companiei de a-şi extinde portofoliul de produse cu smartphone-uri au fost dezvăluite la sfârşitul anului trecut, după lansarea unei game de telefoane cu sistem de operare Android. Cu toate acestea, compania a anunţat că lucrează şi la smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone.


Afirmaţia făcută de Chen Yue, unul dintre product managerii Lenovo, confirma zvonurile apărute după ce sistemul de operare Microsoft a fost observat rulând pe unul dintre telefoanele recent lansate pentru platformă Android, LePhone S2.
În versiunea cu sistem de operare Android, Lenovo S2 este un smartphone cu ecran de 3.8 inch şi procesor single-core la 1.4 GHz.
Potrivit estimărilor Lenovo, primul smartphone cu sistem de operare Windows Phone va fi lansat abia în a doua jumătate a anului 2012.
Compania chinezească Lenovo a înregistrat în ultimul trimestru din 2011 un profit în creştere cu 54%, datorat măririi cotei de piaţă.
Rezultatele producătorului IT din ultimele trimestere au fost puternice, datorită, în principal, creşterii cotei de piaţă globale, înregistrată după achiziţia companiei germane Medion.


Lenovo a avut un profit net de 153,46 milioane de dolari în ultimele trei luni ale anului 2011, în creştere cu 54% faţă de cele 99,65 milioane de dolari, înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior. Profitul a depăşit estimarea medie de 130,2 milioane de dolari realizată de analişti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro