Miercuri, 24 aprilie 2024 - 4:16:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Copos şi-a pus fiica vicepreşedinte la Athénée Palace


27 iunie 2013

Alexandra Copos a fost aleasă vicepreşedinte al consiliului de administraţie al Athénée Palace S.A.,  compania care deţine hotelul bucureştean omonim din reţeaua Hilton, beneficiind de voturile Ana Hotels, firma tatălui său şi principal acţionar al  Athénée Palace.

 

Graţiana Iovănescu, unul dintre administratorii  Athénée Palace S.A. Bucureşti   (ATPA), a lăsat prin demisie cale liberă Alexandrei Copos, fiica lui George Copos, pentru a fi aleasă de acţionarii companiei. La AGA de ieri au participat acţionari având peste 63% din totalul titlurilor ATPA.

Alexandra Copos a obţinut în acest an titlurile de MBA în antreprenoriat la Wharton Business School, respectiv de master în administraţie publică la Harvard University Kennedy School of Government.

A absolvit în 2003 liceul bucureştean Jean Monet, a intrat la Finanţe, la ASE, dar totodată s-a înscris şi la celebra Universitate Princeton pe care a şi absolvit-o în 2007.

Alexandra Copos lucrat, anul trecut, cu preşedintele executiv al Hersha Hospitality Trust (HT), în calitate de „Summer Associate Office“. HT este un fond de investiţii imobiliare (REIT) specializat în hoteluri de rang înalt din centrle de afaceri ale metropolelor din nord - estul Statelor unite, potrivit paginii de LinkedIn.

A mai lucrat 2 ani în admininistraţia publică din New York, ca director asociat pe probleme academice, unde a condus cel mai mare program de directori de şcoli din NY.

 

George Copos, proprietarul Ana Hotels, a făcut prima mutare remarcabilă în industria hotelieră prin preluarea în 1996 a trei hoteluri din Poiana Braşov (Bradul, Poiana şi Sportul). În prezent, el are în proprietate şapte hoteluri.

Hotelul de cinci stele Athenee Palace Hilton este unul dintre simbolurile Bucureştiului, fiind construit în 1914 în apropierea Ateneului Român. Omul de afaceri George Copos a cumpărat hotelul Hilton în 2005, după ce în 1996 achiziţionase fostul hotel Flora (actualul Crowne Plaza) iar în 2001 hotelul Europa de la Eforie Nord.

Hotelul Athenee Palace Hilton are venituri de 12 - 13 milioane de euro anual, potrivit ZF, dar Athénée Palace  (ATPA) este evaluată la puţin peste 6 milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti, dar în urma a numai 84 de tranzacţii în ultimele 52 de săptămâni. Ultima tranzacţie a fost în 13 iunie, când a fost şi singura. Puţine acţiuni sunt diponibile pe piaţă.

Ana Hotels are 41,5% din acţiunile ATPA, Tehnofrig Palace - peste 19%, iar Tempus Palace 7,6%.

ATPA nu controlează, însă în proporţie de 100% hotelul al cărui nume l-a împrumutat, ceea ce explicîă, în parte diferfenţa foarte de venituri între compnaie şi hotel, cea dintâi neajungând la un milion de lei pe an.

Athénée Palace SA Bucureşti nu ar deţine decât 35,6% din actiunile Athénée Phenix Group SA, proprietarul hotelului, potrivit ultimelor date disponibile.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro