Marţi, 19 martie 2024 - 5:14:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Apple începe deja să piardă clienţi importanţi


13 iulie 2012


AppleApple a renunţat la sistemul de certificare EPEAT privind impactul pe care dispozitivele îl au asupra mediului. Această decizie ar putea cauza serioase pierderi companiei, întrucât sistemul este utilizat ca referinţă de către instituţii publice, universităţi, dar şi mari companii.


Autorităţile din San Francisco intenţionează să suspende achiziţia de calculatoare Apple, după ce compania a stopat participaţia la EPEAT, program utilizat ca sistem de referinţă în măsurarea impactului asupra mediului, scrie Bloomberg.
Cei 28.000 de angajaţi din sistemul de stat din San Francisco nu vor mai putea utiliza banii publici pentru a cumpăra laptop-uri sau monitoare Apple. Această politică nu se aplică însă pentru dispozitive că iPhone şi iPad.


Decizia Apple de a renunţa la sistemul de rating EPEAT ar putea avea repercusiuni serioase asupra vânzărilor companiei întrucât foarte multe instituţii guvernamentale şi universităţi apelează la acest sistem atunci când fac achiziţii.
"O astfel de măsură din partea unei companii de talia Apple ridică multe semne de întrebare", susţin specialiştii.
Universitatea din California, cea mai mare instituţie de învăţământ din SUA a anunţat că timp de două săptămâni va negocia cu Apple, dacă să continue sau nu parteneriatul pentru achiziţia unor calculatoare.


Reprezentanţii companiei şi-au susţinut decizia de a renunţat la EPEAT pe motiv că Apple respecta toate standardele de protecţie a mediului, inclusiv programul guvernamental Star Energy.


"Apple urmăreşte cu stricteţe măsurarea impactului asupra mediului şi toate produsele noastre respecta standardele de eficienta energetică susţinute de guvernul american. Noi suntem cei care anunţăm pe site-ul nostru, emisiile de gaze cu efect de seră pentru fiecare produs în parte.
În plus, produsele Apple respecta alte reguli de protejare a mediului înconjurător care nu sunt măsurate prin sistemul EPEAT, cum ar fi îndepărtarea materialelor toxice", au precizat reprezentanţii Apple.

Apple renunţa la certificatele verzi pentru produsele sale

Standardele, care sunt stabilite de producători, grupuri de avocaţi şi agenţii guvernamentale, prevăd că produsele trebuie să poată fi dezmembrate pentru că agenţii de reciclare să le considere ecologice. Acest lucru înseamnă că orice persoană trebuie să poată dezmembra produsele cu unelte uzuale pentru a separa componentele toxice, precum bateriile. Noul design al produselor Apple nu e în conformitate cu aceste standarde.

EPEAT a fost iniţiat în 2006 de către companii, agenţii guvernamentale şi alte grupuri. Se urmărea că sistemul să contituie un sistem de rating pentru cumpărătorii de electronice pentru a determina impactul pe care acestea îl au asupra mediului. Printre fondatori se număra companii că Dell, HP sau Samsung Electronics.
Printre cumpaniile şi instituţiile care apelează la EPEAT se numără: Ford, Universitatea Yale, instituţii publice din California sau Massachusetts.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro