Miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:21:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vinul Unirii, produsul aniversar lansat de Jidvei


27 ianuarie 2018

Cu ocazia Primului Centenar al României Mari, Jidvei aduce un omagiu tuturor acelora care s-au dedicat înfăptuirii unităţii naţionale, prin lansarea Vinului Unirii, produs aniversar care celebrează acest moment de sărbătoare a tuturor românilor.

„Vinul Unirii a luat naştere din dorinţa noastră, a marii familii Jidvei, de a reda prezentului ceea ce trecutul ne-a dăruit mai valoros, de a pune în lumină acele sentimente şi trăiri care aduse împreună au făcut posibilă îndeplinirea celui mai puternic act din istoria României. Cred că trebuie să ne mărturisim bucuria că suntem români. Acesta este mesajul cel mai important pe care trebuie să îl transmitem tinerilor”, a spus ing. Claudiu Necşulescu, Preşedinte Jidvei.

Pentru Vinul Unirii, Jidvei a ales două sortimente: Feteasca Regală, care a fost identificată pentru prima dată în anii 1920, chiar pe podgoria Târnave – aici fiind patria acestui soi, ce se întinde pe o suprafaţă de peste 800 ha, şi Roze, un cupaj din soiurile Pinot Noir, Cabernet Sauvignon şi Shyraz.

„Un soi pur românesc, născut în Transilvania, Feteasca Regală aduce la această sărbătoare vioiciunea sa limpede şi strălucitoare, impunându-se prin prospeţime şi fructuozitate, dar şi prin aciditatea revigorantă şi echilibrul perfect al aromelor sale de citrice, măr verde şi note de flori albe. În acelaşi timp, roze-ul cu nuanţe vişinii, delicat şi plin de strălucire, este o declaraţie de bucurie şi de speranţă, o explozie de primăvară, de arome intense şi calde, gust amplu şi onctuos cu note de merişoare, cireşe negre şi coacăze roşii”, a spus Ioan Buia, Director de vinificaţie Jidvei.

Odată cu lansarea produsului aniversar, Jidvei anunţă campania naţională „Moment de Mare Unire”, pe care o va desfăşura pe tot parcursul anului 2018. Campania are două componente principale – evenimente şi concursuri – şi este împărţită în mai multe secţiuni – Cuvinte de Mare Unire, Artă de Mare Unire şi Muzică de Mare Unire.

„În urmă cu un veac, români din toate colţurile ţării s-au îndreptat către Alba Iulia pentru a pune împreună o dorinţă comună de unire. Astăzi, prin campania Moment de Mare Unire, încurajăm românii să arate acelaşi spirit pe care l-au avut strămoşii noştri şi le oferim un context care îi aduce din nou împreună”, a spus Ana Necşulescu, Marketing Manager la Jidvei.

Astfel, Jidvei îndrumă tinerii spre documentare şi învăţare, îndeamnă românii de pretutindeni să împărtăşească poveştile şi experienţele pe care le-au auzit de la cei care au trăit clipele Marii Uniri, şi contribuie la portretizarea în culori a Marii Uniri şi la redescoperirea cântecelor istorice şi patriotice.

În desfăşurarea campaniei, Jidvei a încheiat parteneriate cu autorităţile judeţene din Alba şi cu Televiziunea Română, alături de care va desfăşura proiecte legate de Centenar, precum şi cu Editura Paideia, cu sprijinul căreia va organiza o expoziţie itinerantă cu fotografiile Unirii realizate de Samoilă Mârza şi alte imagini din secolul trecut imprimate pe hârtie realizată manual.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro