Vineri, 24 mai 2024 - 1:34:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La veniturile din chirii se va plăti CAS


20 septembrie 2013

Guvernul va reţine contribuţii de asigurări de sănătate pentru toate veniturile obţinute din chirii, indiferent dacă proprietarii acestor imobile au sau nu şi salarii la care se aplică deja CAS.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă elaborate de Ministerul Finanţelor după negocierile cu FMI  şi aprobate de Guvern, contribuţiile pentru sănătate se vor plăti în limita a cinci salarii brute, respectiv cel mult 611 lei pe lună în acest an, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Pentru acest an, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 2.223 lei, iar prin aplicarea cotei de 5,5% reprezentând contribuţiile de sănătate rezultă o sumă maximă de 611 lei pe lună la nivelul a cinci salarii.

În actul normativ se spune că neadoptarea măsurii de cuprindere în baza de calcul a contribuţiei de sănătate a veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor ar conduce la reducerea finanţării sistemului public de sănătate şi la nerespectarea angajamentelor asumate cu organismele internaţionale.

Premierul Victor Ponta a declarat la mijlocul lunii august că singurele creşteri de taxe convenite cu FMI şi CE în cadrul noului acord sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la pâine, şi plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate la venituri obţinute din chirii de persoane fizice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro