Luni, 3 octombrie 2022 - 8:59:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

1000 de locuri de muncă pentru români în străinătate


28 decembrie 2017

1000 de locuri de muncă pentru români în străinătate este oferta pentru anul viitor. Cele mai multe sunt pentru culegători de zmeură, mure şi afine, în Portugalia. Dar se caută şi şoferi, în Malta. Cei care vor să plece din ţară trebuie să depună actele la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, instituţie care va intermedia semnarea contractelor.

Dacă cineva visează să se mute pe o insulă precum Malta şi are permis de conducere profesionist, în 2018 poate să îşi schimbe viaţa. Se caută şoferi de autobuz români pentru drumurile de acolo. Provocarea: se conduce pe partea stângă a drumului, la fel ca în Marea Britanie.

Iar dacă tot a venit vorba de Anglia, şi aici sunt joburi pentru români. Ei pot ocupa posturi de asistenţi medicali, croitori, măcelari sau tranşatori.

Germania caută în principal IT-işti, salvamari şi şoferi de camion. Dacă sunt români care au pregătire în aceste domenii, pot depune cerere la Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă.

Cehia pune la dispoziţia românilor 58 de locuri de muncă, iar Belgia 40. Cetăţenii de la noi din ţară mai pot aplica la joburi în Spania, Polonia, Norvegia sau Irlanda, dar oferta nu este atât de variată.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 3 octombrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro