Joi, 28 martie 2024 - 11:55:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de seriale piratate din România a fost închis


9 iulie 2015

Mai multe site-uri au fost închise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre ele se află şi serialepenet.ro, un cunoscut portal de filme, informează adevarul.ro.

Pe pagina serialepenet.ro apare acum un mesaj care îi informează pe vizitatori că site-ul a fost sechestrat în conformitate cu prevederile articolului 249 din Codul de Procedură Penală, numele respectiv de domeniu fiind parte a unei cauze penale.

“Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art. 249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale”, se arată în mesajul Ministerului Public.

Şi alte site-uri au fost sechestrate, ca de exemplu vandsteroizi.ro, top-teleshop.ro, crystalglamour.ro sau steroizii.ro: pe paginile acestora este afişat acelaşi mesaj al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Serialepenet.ro era unul dintre cele mai cunoscute site-uri de filme piratate din România. El oferea acces utilizatorilor către filme şi seriale piratate din Statele Unite. De asemenea, site-ul le cerea utilizatorilor o sumă de bani pentru a le oferi acces la filmele încărcate în mod ilegal, mai notează adevarul.ro.

În 2012, postul de televiziune Pro TV a sesizat CNA cu privire la 42 de site-uri care difuzau filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis, potrivit capital.ro.

Iată ce spune legea: „Constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 40.000 lei punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual” (Ordonanţa de urgentă nr. 123 din 01/09/2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe: Art. 1398).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro