În primăvara aceastui an, două familii din Cluj şi-au cumpărat locuinţe cu monede virtuale. Constructorul declara atunci că auzise de aceste monede şi a decis să facă tranzaţia. În România, astfel de tranzacţii cu monede virtuale sunt destul de rare, însă în străinătate sunt frecvente.
Mai mult, reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României spuneau că nu cred în moneda virtuală. „Noi ca bancă centrală nu credem în bitcoini (n.r. monede virtuale) pentru că nu e ceva palpabil. BCE are şi ea reţineri în acest sens.
Ne vom asigură să nu existe pe piaţă produse riscante, care să compromită clienţii şi sistemul bancar”, a afirmat directorul compartimentului de reglementare a sistemelor de plăţi din cadrul BNR, Ruxandra Avram, în cadrul conferinţei Digital Banking & Insurance.
Cea mai populară monedă virtuală este Bitcoin, care a crescut anul acesta de patru ori. Potrivit digi24.ro, prima tranzacţie cu o monedă virtuală a fost făcută în urmă cu şapte ani, în Statele Unite. Un IT-ist american cumpăra două pizza cu 10 mii de bitcoin. Atunci valorau în jur de 40 de dolari. Dacă i-ar fi păstrat, astăzi ar fi avut 40 de milioane de dolari.
Bitcoin se bazează pe un sistem informativ ce nu permite falsificarea. În România sunt patru ATM-uri speciale unde se pot cumpăra sau vinde bitcoin. Trei sunt în Capitală şi unul în Cluj.
De la începutul anului, bitcoin a avut o creştere constantă. Dacă în ianuarie valoarea unui bitcoin era de aproximativ 1.000 de euro, acum a ajuns la un vârf de 4.056 de euro.
Însă există şi riscuri. Chiar dacă sistemele de criptare ale acestei monede sunt considerate sigure, hackerii au reuşit să fure monede estimate la zeci de milioane de dolari. Un caz celebru este al unei bănci din Japonia, care tranzacţiona bitcoin. Instituţia financiară a intrat în faliment după ce a fost atacată de hackeri şi a rămas fără valori importante.
TITLURILE ZILEI:
• Elena Udrea, între spital şi instanţă • Protest al angajaţilor ANAF la Ploieşti • Vacanţă cu roboţi şi distracţie. Copiii cuceresc lumea tehnologiei la Ploieşti! • Podul de la Blejoi s-a redeschis, dar şantierul rămâne deschis. Autorităţile critică întârzierile şi pagubele colaterale • Elena Udrea, între spital şi instanţă • Protest al angajaţilor ANAF la Ploieşti • Vacanţă cu roboţi şi distracţie. Copiii cuceresc lumea tehnologiei la Ploieşti! • Podul de la Blejoi s-a redeschis, dar şantierul rămâne deschis. Autorităţile critică întârzierile şi pagubele colaterale
Moneda care te îmbogăţeşte. A crescut de patru ori anul acesta
11 septembrie 2017
Din aceeaşi categorie:
Top articole
-
Guvernul Bolojan face "victime": 11 comune din Prahova, rămân fără viceprimari!
-
Vara plină de evenimente în Prahova. O săptămână încărcată de poveşti, oameni şi emoţii
-
Ucigaşul cu toporul din Lipăneşti. Tânără de 22 de ani, lovită mortal în plină zi. Agresorul a fost prins la scurt timp!
-
Lovită pe trecerea de pietoni, o femeie din Ploieşti a murit la spital. Fiul cere ajutor pentru a afla adevărul
-
11 suflete, printre care un bebeluş, lăsate sub cerul liber după un incendiu devastator. Apel la umanitate!
-
Femeie aproape ucisă în bătaie de un bărbat care fusese pus în libertate cu câteva ore în urmă
-
Viceprimarul Săraru vrea locuinţă de serviciu....sau decontarea navetei de la Bucuresti!
-
EXCLUSIV VIDEO Nico, surpriza banchetului claselor a 8 a de la Colegiul de Artă Carmen Sylva Ploiesti
-
Groapă de gunoi cuprinsă de flăcări azi-noapte, în Prahova
-
Barajul Paltinu rămâne intact! Operaţiunea de golire s-a blocat înainte să înceapă! Ce au descoperit inginerii
Anul - ediţia nr. 3783
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
Copyright © 2011 - 2025 Ştiri Actuale
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iulie 2025
Autentificare
Autentificare