Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:17:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


AdePlast investeşte 2,8 millioane de euro într-o nouă fabrică la Ploieşti


29 iunie 2012

adeplastCompania AdePlast va investi 2,8 milioane de euro în extinderea platformei industriale de la Ploieşti, fonduri care vor fi alocate pentru construcţia unei fabrici de polistiren şi a unei hale de depozitare.

AdePlast a anunţat joi începerea construcţiei la nouă facilitate de producţie, a treia din Ploieşti, unde va realiza un tip special de polistiren, cunoscut în industrie sub denumirea de polistiren grafitat.

Compania, controlată de omul de afaceri Marcel Barbut, mai deţine la Ploieşti o fabrică de mortare şi una de polistiren.

"Prin această fabrică, avem o premieră în România în ceea ce priveşte producţia de materiale de construcţii. Polistirenul grafitat este un material relativ nou, care reprezintă viitorul în materie de termoizolaţii, având în vedere că are un randament cu 20 de procente mai mare decât a polisternului expandat clasic, la aceeaşi grosime a plăcii", a declarat Barbut, într-un comunicat.

Nouă facilitate de producţie va fi construită în paralel cu o nouă hala de depozitare a polistirenului de faţadă standard, pe o suprafaţă de 4.000 mp, necesară fabricii deja existente.

Hala va fi finalizata până la sfârşitul lunii august, iar până la finalul anului va fi funcţională şi nouă capacitate de producţie. Investiţia totală în extinderea platformei industriale de la Ploieşti este 2,8 milioane euro, incluzând halele de depozitare şi utilajele.

"În paralel cu această investiţie continuăm proiectul început în Moldova pentru dezvoltarea fabricii de mortare uscate de la Roman, care este în plan să se finalizeze până la sfârşitului anului, unitatea având o capacitate de 250.000 de tone anual. În spaţiul construit va activa şi un centru logistic pentru marfa de unde AdePlast va alimenta zona Moldovei sau care va pleca la export în Basarabia şi Ucraina", a adăugat Barbut.

În primele cinci luni ale acestui an, AdePlast a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 31%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 58 milioane lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro