Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:58:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfaturi pentru un joc responsabil la cazino


3 aprilie 2023

 

Jocurile de noroc au fost şi rămân printre hobby-urile preferate ale oamenilor. Pe lângă cazinourile terestre şi sălile de jocuri cu aparate de sloturi, românii au mai nou la dispoziţie platforme licenţiate de online casino, unde distracţia este 100% legală şi sigură. 

Principalele avantaje ale distracţiei online de acest fel, faţă de cea offline: acces oriunde şi oricând (cu ajutorul smartphone-urilor, tabletelor şi laptopurilor), diversitate maximă de jocuri, funcţii inovatoare, avantaje de bun venit şi de fidelizare foarte atractive.

De calitatea serviciilor, securitatea tranzacţiilor şi siguranţa datelor personale ale jucătorilor se ocupă un organism de stat dedicat acestui segment de piaţa de divertisment: Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Astfel, trebuie alese exclusiv acele platforme de cazino online care deţin licenţă locală - există 32 de operatori licenţiaţi la momentul actual, conform listei de pe websiteul ONJN.

 

Indiferent dacă alegi sălile de jocuri offline, cazinourile terestre ori online, trebuie să respecţi unele principii de bază. Nu uita că vorbim despre distracţie şi nu despre forme de câştig garantat. Oricât de complexă ar fi strategia ta, totul gravitează în jurul norocului. Astfel, se recomandă să joci responsabil, echilibrat, ocazional, fără excese şi fără a risca sume de bani la care nu îţi permiţi să renunţi. Practic, consideră că aloci sumele respective pentru costul distracţiei la cazino, iar eventuale câştiguri care ar veni reprezintă pur şi simplu surprize plăcute.

Iată mai jos sfaturi utile, unele recomandări despre ceea ce NU este bine să faci când te distrezi la jocuri de cazino:

Nu te aventura să câştigi sumele pierdute

Nu ai avut noroc într-o sesiune la păcănele online, ruletă sau blackjack? Nu uita că ai pornit totul cu scopul de a te distra, iar câştigul este doar opţional, nu apare oricând. Evită să continui doar pentru a recupera sumele pierdute, căci nu ai nicio garanţie că vei reuşi să faci acest lucru. Din contră, ai putea adânci pierderile. Mult mai corect este să te opreşti când ţi-ai consumat bugetul pre-stabilit. Cu altă ocazie, poate vei avea mai mult noroc. Până la urmă, multe jackpoturi la pacanele au fost câştigate cu rotiri pe mize foarte mici, aşadar câştigurile nu depind în mod proporţional de sumele implicate în joc, ci foarte mult de norocul de moment.

Nu suplimenta bugetul de joc la cazino

Jocul responsabil nu poate include excese. Dacă ţi-ai stabilit un buget, nu îl suplimenta doar pentru că aşa simţi pe moment. Opreşte-te când este cazul, oricât de tentante ar fi jocurile şi oricât de plăcută ar fi atmosfera. Distracţia echilibrată presupune să te limitezi la planul iniţial. Cert este că doar aşa ai garanţia de a proteja distracţia, fără amintiri neplăcute.

Nu te împrumuta pentru jocuri de noroc

Nu paria niciodată cu bani împrumutaţi, nici măcar cu banii de care ai nevoie pe termen scurt, mediu sau lung. Corect este să aloci pentru distracţie o mică parte din veniturile tale curente. Să apelezi la împrumuturi înseamnă riscuri inutile, bani de dat alături de dobânzi ulterioare. Pentru divertisment la jocuri de cazino, acţionează fără să te îndatorezi, fără urmări nedorite.

Evită consumul de alcool în cantităţi mari

Mai ales dacă alegi jocuri de masă de cazino, ai nevoie de o minte cât mai lucidă. Distracţia poate implica consumul de alcool, însă jucătorii experimentaţi ştiu cât de important este să fie echilibraţi inclusiv la acest capitol. Indiferent dacă joci la cazino online sau offline, la sloturi sau cu dealeri de cazino, evită să consumi alcool în cantităţi mari. Trebuie să iei mereu decizii isteţe şi să ai capacitatea de a reacţiona corect în anumite situaţii.

Nu utiliza metode controversate

Nu încălca niciodată regulile de joc la cazino, evită orice formă de a trişa la jocuri de noroc. În cazinourile terestre, monitorizarea jucătorilor este foarte atentă, mai ales atunci când se ajunge la pariuri pe sume mai mari. Unele acţiuni pot fi ilegale sau pur şi simplu lipsite de etică, deci evită orice probleme şi joacă 100% corect. În ceea ce priveşte jocurile de cazino online, nu instala niciodată software care promite câştiguri rapide prin activităţi frauduloase. Nu numai că acele programe nu funcţionează şi ţi-ar putea compromite contul la cazino prin depistarea tentativelor de fraudă, dar rişti să ajungi chiar victima unor înşelăciuni pe internet.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro