Joi, 29 iulie 2021 - 10:58:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Guvernul vrea să vândă Palatul lui Ceauşescu


18 aprilie 2014

Clădirea aflată pe Bulevardul Primăverii nr. 50 din Bucureşti, în care au locuit Elena şi Nicolae Ceauşescu, va fi trecută din domeniul public în cel privat al statului şi oferită la vânzare.

„Din analiza activităţii curente a rezultat că, practic, acest imobil nu este folosit destinaţiei legale, în cel mai bun caz existând 3-4 delegaţii oficiale pe an care îl utilizează”, se arată într-un document obţinut de mediafax.ro.

În aceste condiţii, a rezultat faptul că singurul „demers responsabil” din partea RA-APPS pentru valorificarea în bune condiţii a imobilului este, conform documentului, trecerea sa din domeniul public în proprietatea privată a statului şi includerea pe lista imobilelor propuse la vânzare. Reprezentanţii Guvernului au precizat, pentru mediafax. ro, că a fost redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, încă nepublicat, care prevede strict trecerea Palatului Primăverii din domeniul public în cel privat al statului, operaţiune care creează posibilitatea vânzării.

„În raport cu specificul şi cu structura sa funcţională, a rezultat că valorificarea prin închiriere a imobilului din Bd. Primăverii nr. 50, fie din perspectiva apartenenţei sale la domeniul public, fie din cea a apartenenţei la domeniul privat al statului, nu este rentabilă. Costurile de întreţinere şi administrare ale clădirii sunt foarte mari, ceea ce ar impune un nivel ridicat al chiriilor plătite de cei care îl folosesc, aspect care conduce la concluzia că închirierea acestei clădiri devine neatractivă în raport cu piaţa concurenţială”, se mai precizează în document.

Palatul Primăverii dispune de un teren aferent rămas de 14.830 metri pătraţi. O parte din terenul din faţa clădirii este delimitat cu un gard pe care sunt amplasate panouri cu inscripţia „Terenul este proprietatea ambasadei statului Kuweit”. Conform datelor istorice, Palatul Primăverii a fost proiectat de arhitectul Cezar Lăzărescu între 1964 şi 1965, după indicaţiile cuplului dictatorial.

Elena Ceauşescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor şi a mozaicurilor. Reşedinţa era dotată cu piscină, solar şi saună. După Revoluţia din 1989, la TV au fost prezentate imagini din clădirea în care soţii Ceauşescu au locuit în ultimii 25 de ani de viaţă. Atunci, se spunea că robinetele din baie erau din aur.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(73 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 iulie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro