Marţi, 13 aprilie 2021 - 3:47:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Românii din străinătate au ajuns la fundul sacului


20 martie 2014

Sumele trimise în ţară de românii care lucrează peste hotare continuă să scadă de la lună la lună, atingând minime ale ultimilor nouă ani.

Criza care persistă în ţările cu largi comunităţi de români şi şomajul care a ajuns la cote alarmante în aceste state îşi fac încă simţite efectele negative şi la noi în ţară. 
 
Sumele trimise în România de cei care muncesc peste hotare au atins în 2013 nivelul minim al ultimilor nouă ani, iar în prima lună din 2014 s-au ridicat la numai 259 de milioane de euro, cea mai mică valoare din ultimii doi ani. 
 
Transferurile curente din străinătate către România, cu excepţia celor ale administraţiei publice – majoritatea efectuate de românii care muncesc peste hotare – au fost anul trecut de numai 3,67 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României. Valoarea este cu 8% mai mică decât cea înregistrată în 2012, respectiv 310 milioane de euro, şi la jumătate comparativ cu totalul transferurilor din 2008, an în care remiterile au înregistrat un maxim-record. 
 
În luna ianuarie a acestui an, sumele transferate în ţară au fost de 259 de milioane de euro, nivelul minim al ultimilor doi ani şi cu 6% mai puţin decât în decembrie. De regulă, remiterile sunt mai mici în prima lună a anului pentru că mulţi români plecaţi peste hotare revin în ţară cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă şi îşi prelungesc şederea aici. 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(204 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 8 aprilie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro