Vineri, 29 martie 2024 - 9:42:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care sunt furnizorii Apple şi cât primeşte fiecare?


29 mai 2012

jobs_ipad2Apple, desemnată cea mai valoroasă companie din lume gigantul IT depinde de furnizorii săi pentru fiecare produs scos la vânzare. Parteneriate cu peste 150 de companii din diverse părţi ale lumii ar putea fi secretul succesului pentru o companie ca Apple.

Practic, în spatele fiecărui iPad, iPone sau a oricărui alt device produs de Apple se găsesc piese care provin de companii precum Foxxon, Samsung, sau Intel scrie Businessinsider.
Cu o creştere de 94% a venitului net în al doilea trimestru fiscal, până la 11,6 miliarde de dolari, şi o creştere a vânzărilor de iPhonecu 88% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, miza de a deveni furnizor pentru Apple este gigantică.


Compania a mai vândut şi 11,8 milioane de unităţi din noua generaţie a iPad, care a fost lansat la începutul lunii martie cu un nou ecran mai performant şi un procesor mai rapid. De la lansarea primului iPad în 2010, Apple a vândut 67 milioane de astfel de device-uri.
Foxconn, deţinut de Hon Hai Precision Industry se bazează pe Apple, fiind unul dintre principalii clienţi, lângă Intel, Samsung şi alţi giganţi din această industrie.
Foxxon este compania cer deţine cea mai mare parte din cheltuielile Apple pentru bunurile vândute: 40,86%.
De cealaltă parte, Samsung, cel mai mare producător de cip-uri, atrage doar 16,68% din costurile de producţie ale Apple.
Pegatron, companie producătoare de electronice primeşte 5,27% din costurile Apple.
Intel, producător de cip-uri primeşte 2,79% costurile de producţie ale device-urilor Apple.


Quanta este un producător de notebook-uri şi alte componente electrice. Compania atrage 2,39% din costurile de producţie ale Apple.
Google atrage desemenea o parte din costurile de producţie ale gadgeturilor Apple. Compania atrage 2,16% din bani cheltuiţi de compania lui Cook pe furnizori.


Electro Scientific Industries este un furnizor de sisteme fotonice şi cu laser. Compania primeşte 1,93% din costurile de producţie ale device-urilor Apple.


Nouă companie fondată de Steve Wozniak, Fusion-io este producător de memorii flash. Compania atrage 1,4% din costurile de producţie ale device-urilor Apple.


Sony, producătorul de electronice, de la televizioare până la procesoare primeşte 1,4% din banii cheltuiţi de Apple pe furnizori.
SK Hynix produce memorii flash şi RAM. Compania atrage 1,34% din costurile de producţie ale Apple.
Celelelalte companii care au statutul de furnizori ai Apple se număra Qualcomm (1,13%), Sumitomo Chemicals (1,07%), Renesas Electronics (0,95%) sau Hitachi (0,79%).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro