Duminică, 19 mai 2024 - 9:06:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Banca Vaticanului găzduieşte conturi ilegale cu bani negri


7 octombrie 2013

Banca Vaticanului are 300 de milioane de euro aflaţi în depozitele a peste o mie de clienţi care, în conformitate cu statutul lor, nu au dreptul să deţină conturi la această bancă şi care îşi ascund aici banii negri, relatează revista germană Der Spiegel, citată duminică de EFE.

Publicaţia, care citează surse interne ale Băncii, asigură că aceste informaţii au ieşit la iveală după o revizuire internă realizată de noua echipă a băncii, numită de fostul papa Benedict al XVI-lea în februarie anul acesta pentru a pune capăt seriei de scandaluri din cadrul Institutului pentru Operele Religioase (IOR).

Conducerea se teme că mai multe persoane private care au beneficiat de o relaţie privilegiată cu Sfântul Scaun au înfiinţat depozite de bani sau au deschis aici conturi. Modul de funcţionare al IOR, care nu îşi identifică clienţii cu precizie, ar putea fi folosit ca ecran pentru a disimula operaţiuni ilegale.

Noul preşedinte al Băncii, germanul Ernst von Freyberg, vrea să pună capăt acestei tradiţii şi le-a comunicat respectivilor clienţi să-şi închidă conturile. Potrivit statutului băncii, doar clerul, organizaţiile catolice şi instituţiile de binefacere pot deţine conturi la IOR.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro