Miercuri, 24 aprilie 2024 - 8:57:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


450.000 de firme scapă de TVA


5 aprilie 2012

tva-nedeductibilPeste 450.000 de firme ar putea fi scutite de plată TVA, într-o lună, după ce pragul cifrei de afaceri sau al veniturilor peste care firmele sunt obligate să plătească aceste taxe va fi majorat de la 35, la 50.000 euro.


Măsură a fost solicitată de România şi aprobată de Consiliul Uniunii Europene la sfârşitul lunii martie. În România, aproximativ 450.000 de firme, adică peste trei sferturi din totalul IMM-urilor, au o cifră de afaceri de până la 50.000 de euro şi intră, aşadar, intră sub incidenţa acestei decizii, spune preşedintele CNIPMMR.


În plus, pe termen mediu şi lung, aceste reduceri de costuri vor contribui la creşterea competitivităţii, a exporturilor şi la crearea de noi locuri de muncă.
Măsură este valabilă până în 2014 sau până la implementarea unei noi directive europene privind plafoanele de cifră de afaceri sub care firmele pot fi exceptate de la plata TVA. Pe plan local, măsură ar putea intra în vigoare cel mai devreme într-o lună


Despre acest proiect se vorbeşte încă de la sfârşitul anului 2010, când Guvernul României a inclus în scrisoarea de intenţie convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi solicitarea de majorare a plafonului peste care firmele sunt obligate să plătească TVA.
În document mai era menţionat şi că, odată adoptată această măsură, Ministerul Finanţelor va introduce un sistem de simplificat de taxare pentru firmele cu cifra de afaceri sub plafonul de 50 mii de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro