Vineri, 29 martie 2024 - 10:32:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se poate trăi din pariurile sportive?


24 februarie 2014

România a devenit in ultimul timp patria pariurilor. Peste un milion de români, adică 5% din populaţie, pariază în mod constant. Fenomenul este vizibil la orice colţ de stradă. Au apărut case de pariuri inclusiv la ţară. Jocurile de noroc - de la loto la pariuri sportive - reprezintă o industrie uriaşă, de peste un miliard de euro anual. Statul câştigă sume consistente din taxe. O lume care are însă o parte ascunsă, unde evaziunea fiscală şi meciurile trucate sunt la ordinea zilei.

Potrivit statisticilor, în România funcţioneaza 3.700 de agenţii de pariuri. Număr comparabil cu cel al farmaciilor, care ajunge la 5.000, după o estimare recentă. Afacerea cu pariuri cucereşte teritorii noi. Una dintre cele mai mari companii de pe piaţă şi-a extins operaţiunile, în ultimul an, în mediul rural.

Piaţa pariurilor a fost zguduită, în repetate rânduri, de informatii despre meciuri trucate. O investigaţie a Europol, denumită „Operaţiunea VETO”, a arătat că, în decurs de doi ani, peste 350 de meciuri au fost suspectate de aranjamente. Au fost investigate inclusiv partide din competiţii importante, ca preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal sau Champions League si s-au facut zeci de arestări.

Reprezentanţii caselor de pariuri licenţiate susţin că businessul lor are de pierdut din meciurile aranjate. În urmă cu doi ani, agentiile de pariuri au încheiat un protocol cu Federaţia Română de Fotbal. Scopul acestuia: schimbul de informaţii atunci când se pariază bani mulţi, pe blaturi.

Specialiştii susţin că numărul de pariori este în creştere, mai ales în mediul online. Dacă în România autorităţile nu par a fi îngrijorate, la Bruxelles se vorbeşte despre programe de prevenire a dependenţei de jocuri de noroc.

După anul 1989, mulţi români au căzut în mirajul banilor câştigaţi uşor. Sărăcia şi credinţa în noroc i-a împins înspre casele de pariuri. România rămâne una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Dar urcă pe zi ce trece în topul celor care cred in iluzii şi în câştiguri care cad din cer.

Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro