Miercuri, 24 aprilie 2024 - 9:23:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Super-lovitură, înainte de Crăciun. Carrefour a cumpărat Billa!


23 decembrie 2015

Grupul francez Carrefour a achiziţionat astăzi reţeaua de magazine Billa din România, care era deţinută de germanii de la Rewe. Lanţul de supermarketuri Billa, care conţine 86 de magazine, va costa aproape 100 de milioane de euro.

Billa România a avut afaceri de peste 300 de milioane de euro în 2015, iar prin preluarea acestor supermarketuri, dacă tranzacţia va fi acceptată de Consiliul Concurenţei, Carrefour devine cel mai puternic jucător de pe piaţa de retail din România.

Francezii aveau deja afaceri în România de peste 1,23 miliarde de euro.

Carrefour a cumpărat şi firma care deţine activele imobiliare ale Billa, adică terenurile pe care au fost ridicate peste 30 de magazine.

Valoarea tranzacţiei este de aproximativ 97 de milioane de euro. „Datorită acestei achiziţii, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-şi astfel oferta multiformat şi mergând totodată mai aproape de clienţii săi”, precizează un comunicat remis de Carrefour, cel mai mare retailer din Europa şi al doilea din lume, cu 10.100 de magazine în 34 de ţări.

Astfel, în urma achiziţiei Billa, Carrefour va ajunge la 275 de magazine în România. Compania franceză a intrat pe piaţa din ţara noastră în 2001, când a deschis primul hipermarket în Militari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro