Joi, 28 mai 2020 - 1:48:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Criza a lovit şi sectorul bancar. 80.000 de angajaţi au rămas fără un loc de muncă, în 2013


15 aprilie 2014

Cele mai mari 30 de bănci din Europa în funcţie de capitalizare au renunţat anul trecut la 80.000 de angajaţi, reprezentând 3,5% din total, iar o revenire a numărului de locuri de muncă la nivelul anterior crizei pare puţin probabilă, în pofida recuperării economice din regiune, informează Reuters.
   
Declinul veniturilor, pierderile şi nevoia de a convinge autorităţile de reglementare că nu mai sunt instituţii de credit atât de mari încât dacă au probleme să pună în pericol sistemul financiar au determinat băncile să-şi reducă semnificativ operaţiunile începând din 2008, când colapsul Lehman Brothers a declanşat criza financiară globală.
   
Firmele de recrutare avertizează că speranţele pentru o schimbare a situaţiei în sectorul bancar ar putea fi nejustificate.
   
Numărul de posturi din sectorul bancar nu va mai reveni la nivelul înregistrat în 2008, când cele mai mari 25 de bănci aveau peste 1,95 milioane de angajaţi, faţă de 1,7 milioane în prezent, a declarat Antoine Morgaut, directorul pentru Europa şi America de Sud la firma de recrutare Robert Walters.
   
Cele mai dramatice programe de reduceri de personal au fost anunţate anul trecut în urma unor restructurări majore, precum în cazul băncii spaniole Bankia, care a renunţat la 23% din angajaţi pentru a întruni condiţiile unui pachet de ajutor financiar din partea zonei euro.
   
Banca italiană UniCredit, care a renunţat la cel mai mare număr de angajaţi anul trecut, 8.490, a afirmat în raportul financiar că cea mai mare parte a reducerii personalului este datorată externalizării unor operaţiuni IT.
   
KBC, din Belgia, a invocat de asemenea restructurarea drept motiv pentru scăderea cu 7.938 a numărului de angajaţi, circa 22% din total. Instituţia de credit a vândut operaţiuni din Rusia şi Serbia. Alte bănci, precum BBVA, au justificat declinul numărului de posturi tot prin restructurări şi vânzare de active.
   
Ritmul reducerii personalului a încetinit aproape la jumătate anul trecut, iar cele mai multe bănci se apropie de finalul programelor de restructurare convenite pentru ajutoarele financiare primite în timpul crizei, notează Reuters.
   
Doar trei dintre marile bănci au înregistrat anul trecut o creştere a numărului de angajaţi, Barclays, Handelsbanken şi Deutsche Bank, însă avansul a fost redus, totalizând mai puţin de 770 de posturi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(112 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro