Joi, 30 iunie 2022 - 10:27:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Roubini: Grecia ar putea ieşi în 12 luni din zona euro


30 ianuarie 2012

roubiniGrecia va ieşi probabil din zona euro în următoarele 12 luni şi ar putea fi urmată în curând de Portugalia, a declarat, la Forumul Economic de la Davos, Nouriel Roubini, economistul de la Universitatea New York care a prezis criza financiară.

"Zona euro se află într-un accident de tren ce se desfăşoară cu încetinitorul. Nu numai Grecia, ci şi alte ţări sunt insolvente", a spus Roubini în timpul unor dezbateri organizate la Davos, potrivit Bloomberg. Roubini a declarat că vede o recesiune severă în Europa şi o probabilitate de 50% "ca uniunea monetară să se destrame în următorii 3-5 ani".

"Nu toţi membrii pot să rămână. Grecia şi Portugalia ar putea ieşi din zona euro - Grecia în următoarele 12 luni. În cazul Portugaliei ar putea dura mai mult", a adăugat el.

Deţinătorii privaţi de obligaţiuni elene au acceptat în urmă cu trei luni reducerea cu 50% a valorii nominale a unor obligaţiuni elene în valoare de 200 de miliarde de euro, prin preschimbarea voluntară pentru noi obligaţiuni cu maturitate mai lungă.

Înrăutăţirea situaţiei economice după acordul de anul trecut a făcut mai dificilă încercarea de a reduce datoria sttului elen la 120% din PIB până în 2020. Acordul cu investitorii este legat de un al doilea pachet de finanţare pentru Grecia de la ţările din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional. Grecia are de răscumpărat în martie obligaţiuni în valoare de 14,5 miliarde de euro.

Grecia şi creditorii privaţi ai ţării au anunţat că au înregistrat progrese "importante" în discuţiile pentru acordul de reducere a datoriilor ţării, necesar ca ţara să primească cel de-al doilea pachet de ajutor financiar extern, de 130 miliarde de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(39 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Tags:
roubini,
grecia,
euro
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 iunie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro