Vineri, 29 martie 2024 - 3:51:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Performantele Romaniei, recunoscute de Comisia Europeana


30 decembrie 2013

Romania se afla in topul performantei macroeconomice din UE in 2013, iar acest lucru a fost confirmat si de Comisia Europeana, a afirmat Cristian Socol, consilierul premierului Victor Ponta.   

"Dupa ce a iesit din procedura de deficit excesiv in 2012, Romania confirma rezultatele economice pozitive. Rezultatele grilei de monitorizare a dezechilibrelor economice din statele membre prezente in The Macroeconomic Imbalances Procedure MIP si Mecanismul de Alerta 2014 arata ca economia romaneasca este una dintre cele mai stabile tari din punct de vedere macroeconomic din Uniunea Europeana", a afirmat Socol, citat de Agerpres.

Potrivit lui, Romania va depasi pragul de sustenabilitate doar la unul din cei 11 indicatori luati in calcul, avand in vedere corectia in ceea ce priveste deficitul de cont curent in PIB din 2013 (tinta de 2% din PIB).

"Tabloul macroeconomic din 2013 - consolidarea fiscala calitativa, puternicul proces dezinflationist, ajustarea dezechilibrului extern, crestere economica mult peste asteptari, marirea de patru ori a gradului de absorbtie a fondurilor europene si dinamicile record ale productiei industriale, a celei agricole si a exporturilor - confirma convergenta sustenabila catre tarile dezvoltate din Uniunea Europeana", a mai spus Socol.

Oficialul crede ca, in 2014, Romania va indeplini criteriile de convergenta nominala privind aderarea la zona euro - conditionalitati privind inflatia, rata dobanzii pe termen lung, deficitul bugetar, datoria publica si fluctuatia cursului de schimb.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro