Vineri, 29 martie 2024 - 2:00:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spania majorează TVA-ul


15 iulie 2012

tva-spaniaTVA-ul se va majora în Spania, de la 18 la sută la 21 la sută, respectiv de la 8 la sută la 10 la sută pentru diferite produse şi servicii, începând de la 1 septembrie, pentru a nu afecta astfel sectorul turistic în sezonul estival, a anunţat ministrul spaniol al Finanţelor, Cristobal Montoro.

Şeful Finanţelor din Spania a mai spus că, odată cu majorarea TVA, se va schimba şi baza de impozitare la unele produse şi servicii, astfel că în unele cazuri, acestea vor fi taxate diferit.

Concomitent cu creşterea TVA, a mai anunţat Montoro, statul va aplica şi o reducere a cotizaţiilor la serviciile de asigurări sociale, cu câte un punct procentual în 2013, respectiv 2014.

În privinţa celorlalte măsuri anunţate de şeful executivului, şi care se referă la impozitele percepute la cumpărarea de locuinţe, Cristobal Montoro a precizat că se va plăti în continuare 4 la sută TVA la cumpărare, însă numai până la 31 decembrie 2012. De asemenea, de la 1 ianuarie 2013 se elimină, potrivit dispoziţiilor guvernului, şi deducerea din impozitul pe venit, la cumpărarea de locuinţe.

Noile măsuri de austeritate din sectorul public au provocat încă de la anunţarea lor proteste de stradă ale funcţionarilor publici, care critică faptul că din 2010 li s-au scăzut salariile (cu o medie de 5 la sută), după care le-au fost îngheţate, iar în acelaşi timp le-a fost extins orarul de lucru la 37 de ore şi jumătate pe săptămână.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro