Joi, 28 martie 2024 - 12:57:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dacia a scos România din recesiune


31 decembrie 2011

mioveniMioveni este primul oraş din ţara despre care putem spune că a ieşit oficial din criză, în timp ce Dacia a scos România din recesiune.

Angajaţii de pe platforma industrială au bani de concedii în Turcia, în timp ce în oraş autorităţile au plantat palmieri. La polul opus se află zeci de judeţe, unde şomajul se află în continuare la 10% şi sute de mii de angajaţi pentru care creşterile de salariu sunt doar un vis.

La Mioveni primăria câştigă atât de mulţi bani de pe urma producătorului auto încât şi-a permis să planteze până şi palmieri în centrul oraşului, relatează Pro TV. Mai nou, primarul are probleme cu propriii angajaţi care vor şi ei salarii la fel de mari ca la uzină. Cei 15.000 de angajaţi de pe platforma de la Mioveni au beneficiat de trei majorări salariale în ultimii trei ani. La acestea se adaugă primele de Paşte, de vacanţă si de profitabilitate.
·
În primele trei luni ale anului, din uzina de la Mioveni au plecat spre export maşini în valoare de un miliard de euro. De pe porţile fabricii iese un autoturism la trei minute. Aşa se face că orăşelul de doar 36.000 de locuitori produce 1,5% din Produsul Intern Brut al României.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro