Marţi, 19 martie 2024 - 12:35:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băncile îşi vând clienţii între ele


17 august 2013

Sute de mii de clienţi ai băncilor din România s-au regăsit în postura de a schimba creditorul sau instituţia unde au ales să-şi ţină economiile. Transferurile s-au petrecut în urma înţelegerilor între bănci din România.

Cel mai recent caz este cel al clienţilor persoane fizice cu depozite la RBS care au trecut în portofoliul Unicredit Ţiriac. Până la jumătatea lunii octombrie urmează ca şi clienţii cu credite la banca deţinute acum de statul britanic să treacă la instituţia de credit italiană. Este vorba despre peste 100.000 de clienţi.

Tot în acest an, alţi 150.000 de clienţi ai Citibank au trecut la Raiffeisen.

Într-o tranzacţie intermediată de Banca Naţională a României şi determinată de criza bancară din Cipru, clienţii cu depozite de peste 100.000 de euro la Bank of Cyprus au trecut la Marfin Bank.

Într-o tranzacţie de dimensiuni mai mici, portofoliul ATE Bank a trecut, tot în acest an, la Piraeus Bank pentru ca, ulterior, banca grecească să vândă licenţa şi activele ATE către un investitor român.

Potrivit legislaţiei în vigoare, cel puţin într-o primă fază, banca cumpărătoare nu are voie să modifice condiţiile de costuri pe care clientul preluat la avea la vechea sa bancă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro