Joi, 28 martie 2024 - 8:55:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Raiffeisen Bank România a cumpărat portofoliul de retail al Citibank


22 martie 2013

Raiffeisen Bank România a cumpărat portofoliul de retail al Citi România cu active de mai mult de 90 de milioane de euro şi peste 175 de milioane de euro în depozite la finalul anului trecut.

Acordul prevede că grupul bancar va prelua un portofiliu de peste 100.000 de clienţi, cu active de peste 90 de milioane de euro şi peste 175 de milioane de euro în  depozite, precum şi toţi angajaţii diviziei de retail a Citibank România.

Grupul bancar a anunţat  semnarea acordului cu Citibank România, iar tranzacţia urmează să fie finalizată după aprobarea de către Consiliul Concurenţei, cel mai probabil în trimestrul al treilea.

Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank România, a declarat că modelul de afaceri al Citi pe toate segmentele de retail este similar cu cel al Raiffeisen şi că tranzacţia a fost stabilită şi luând în calcul calitatea portofoliului de credite preluat.

"Vânzarea reprezintă cea mai bună soluţie pentru clienţi, angajati şi acţionari. Vom continua să investim în România pentru deservirea clienţilor noştri corporativi globali şi locali, a întreprinderilor mici şi mijlocii, a instituţiilor financiare şi a sectorului public", a declarat în comunicat Tibor Pandi, directorul general al Citi România.

Termenii financiari ai tranzacţiei nu au fost anunţaţi.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro