Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:07:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primul elicopter H215 care va fi produs în România şi-a găsit cumpărător


5 octombrie 2016

Forţele aeriene ale Spaniei au recepţionat marţi primul elicopter H215, un aparat care, din 2018, va fi produs în România, la fabrica de la Ghimbav. Aparatul a fost comandat în iulie 2016 de Ministerul spaniol al Apărării, prin intermediul Agenţiei NATO de Sprijin şi Achiziţii (NSPA), conform unui comunicat al Airbus.

Membru al familiei de elicoptere Super Puma, H215 este un elicopter de transport greu, cu două motoare, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie, care corespunde celor mai stringente standarde de securitate. Echipamentul de bord multifuncţional include monitoare digitale multifuncţionale, pilot automat în patru axe, care oferă protecţia anvelopei de zbor, precizie şi stabilitate chiar şi în cele mai dificile condiţii de operare

"H215 este achiziţia perfectă pentru forţele aeriene moderne. Decizia Spaniei de a cumpăra elicopterul pe care noi îl vom produce în curând în România confirmă valoarea europeană a H215 şi deschide calea altor forţe aeriene de a-şi întări capabilităţile. Suntem nerăbdători să începem producţia H215 la Ghimbav şi sperăm că România va cumpăra primul elicopter produs de români", a spus Serge Durand, directorul Airbus Helicopters Industries, care conduce operaţiunile grupului în România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro