Miercuri, 24 aprilie 2024 - 4:21:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Samsung neagă că ar achiziţiona Nokia


12 iunie 2012


nokia-conceptGrupul sud-coreean Samsung Electronics a negat că ar fi interesat să achiziţioneze Nokia, ceea ce a provocat declinul la bursa al acţiunilor companiei finlandeze cu 2%, transmite Reuters.

Vineri, acţiunile Nokia au urcat la bursa din Helsinki cu 6% pe fondul speculaţiilor privind posibilă oferta a Samsung privind achiziţionarea companiei finlandeze.

"Astfel de rapoarte sunt pur speculative şi nu sunt adevărate", se arată în comunicatul Samsung.

Grupul sud-coreean a înregistrat un profit net record de 4,46 miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an, în condiţiile în care divizia de telefoane mobile a vândut peste 20.000 de smartphone-uri Galaxy pe oră.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Strategy Analytics, în primele trei luni ale acestui an, Samsung a vândut 93,5 milioane de telefoane mobile, detronând în premieră liderul mondial Nokia. Numărul total de telefoane vândute include şi 44,5 milioane smartphone-uri, ceea ce înseamnă că Samsung controlează 30,6% din piaţa smartphone, faţă de 24,1% în cazul Apple, care a vândut 35,1 milioane iPhone-uri.

Samsung a precizat că profiturile înregistrate de divizia sa de telefoane mobile s-au triplat până la 3,8 miliarde de dolari, fiind responsabile pentru 73% din profitul total.

Nokia a anunţat recent că îşi menţine obiectivul de a reduce costurile cu peste un miliard de euro până în 2013. Anul trecut, directorul general al companiei finlandeze a dezvăluit un plan care prevede eliminarea a 3.500 de locuri de muncă. Nokia a anunţat în 2011 închiderea fabricii de telefoane de la Jucu (România), decizie în urma căreia vor fi disponibilizaţi 2.200 de angajaţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro