Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:23:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai veche farmacie cu laborator din Bucureşti este scoasă la vânzare


13 septembrie 2017

Un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local va fi scos la licitaţie în data de 14 septembrie de către Artmark Historical Estate.

Viitorul proprietar al Farmaciei Gheorghe Hotăranu (preţ de pornire: 600.000 de euro), nu va deţine doar un „imobil”, ci va fi posesorul celui mai reprezentativ monument al istoriei farmaceuticii româneşti şi totodată cea mai veche farmacie cu laborator din Bucureşti.

Proiectată în stil neoromânesc de arhitectul Statie Ciortan şi finalizată în 1925 de către antreprenorul italian Ernesto Mazzolini, casa cu farmacie la parter rivalizează cu Muzeul Farmaciei din Sibiu. La interior, s-au conservat impecabil aproape toate elementele de mobilier şi dotări farmaceutice, comandate şi executate la Viena.

Casa cu farmacie Hotăranu dispune de spaţii comerciale la subsol, parter, mezanin şi etajul 1, în suprafaţă totală utilă de 247 mp şi de încă 168 mp de spaţii cu potenţială destinaţie de birouri sau locuinţă. Accesul către cele două tipologii de spaţiu este atât separat, din exterior, cât şi comun, prin interior.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro