Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 3:26:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şoc total pentru români! Taxa pe soare, dorită de ANRE?


20 februarie 2024

România are cel mai ridicat nivel de impozitare a muncii în UE, salariatul obişnuit suportând o povară fiscală estimată de 46% din câştigu săul brut. Cum taxele pe salariu reprezintă sport naţional, se pare că vom supo

rta si TAXA PE SOARE.

În pofida asigurărilor repetate din partea Guvernului că nu va fi implementată aşa-numită "taxă pe soare", informaţii recente dezvăluie că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) par a pregăti infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor.

Procesul de obţinere a certificatului de racordare ca prosumator implică acum adăugarea unui tablou sigilabil cu siguranţe suplimentare. În acest tablou, urmează să fie instalat un contor special pentru măsurarea autoconsumului. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie, în unele cazuri acest contor a fost deja instalat, fără ca prosumatorii să fie informaţi cu privire la rolul său sau să beneficieze în vreun fel.

Întrebarea care se ridică este: de ce se instalează contoare suplimentare pentru măsurarea autoconsumului dacă Guvernul şi ANRE insistă că nu intenţionează să aplice "taxa pe soare"?

Situaţia pare a fi una de premeditare şi negare. Guvernul a creat cadrul legal necesar, în timp ce ANRE a început să pregătească infrastructura pentru această taxare. În ciuda acestor acţiuni, autorităţile continuă să nege vehement intenţia de a implementa o astfel de taxă. Instalarea acestor contoare suplimentare reprezintă o dovadă clară a intenţiei Guvernului şi a ANRE de a introduce o taxă care pare a fi absurdă.

Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie a solicitat membrilor săi să trimită fotografii cu aceste instalaţii. Din sutele de imagini primite, s-au identificat două situaţii: în unele cazuri a fost instalat un "bloc de măsură sigilabil", iar în altele au fost instalate chiar şi contoare inteligente care sunt deja funcţionale.

Astfel, infrastructura pentru taxarea autoconsumului se construieşte în perioada în care Guvernul şi Ministerul Energiei neagă vehement intenţia de a implementa "taxa pe soare", ridicând semne de întrebare privind sinceritatea şi transparenţa în gestionarea acestei situaţii.
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro