Joi, 24 iunie 2021 - 8:57:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

2 miliarde de euro, prejudiciu produs de institutiile statului intr-un singur an


13 decembrie 2015

Inspectorii Curtii de Conturi au constatat ca institutiile statului au produs, in 2014, un prejudiciu enorm la buget, estimat la circa 2 miliarde de euro.

Acesta este rezultatul verificarilor efectuate si materializate ulterior in cateva sute de denunturi facute la DNA si la Parchetul General, pentru cheltuielile facute de institutiile statului in 2014, informeaza Digi24.

Dezvalurile au fost facute de presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, in timpul dezbaterilor din comisiile parlamentare de buget, care au avut loc la Palatul Parlamentului.

"Valorificarea prejudiciilor devine insa dificila atunci cand avem de-a face cu elemente infractionale, iar dosarele se trimit la Parchet. Ca sa aveti o imagine, la ora actuala avem peste 500 de dosare trimise la Parchet, pentru cercetare penala, numai anul acesta, in 2015, sunt vreo 120, valoarea lor este in jur de doua miliarde de euro, prejudicii gasite in aceste acte normative. Dar este deja problema Justitiei, urmarim, avem dialog permanent cu DNA, Ministerul Public, pe aceasta tema", a declarat Nicolae Vacaroiu

Nicolae Vacaroiu a mai declarat ca inspectorii Curtii de Conturi fac toate demersurile necesare pentru a recupera sumele constatate drept prejudiciu, anul acesta fiind recuperate circa 100 de milioane de euro fara a se ajunge la anchete.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(230 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro