Joi, 28 martie 2024 - 11:19:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce pot face hackerii cu telefonul tău fără să ştii


19 septembrie 2013

Cercetătorii românii de la BitDefender au observat o creştere de 1000% a ameninţărilor pentru Android, iar România este în top 5 în ceea ce priveşte dispozitivele infectate.  Experţii români au descoperit recent un instrument creat de hackerii ruşi care automatizează procesul de scriere a viruşilor pentru Android, ceea ce înseamnă că orice internaut cu cunoştinţe minime de programare poate obţine accesul la orice smartphone doreşte atâta vreme cât este conectat la internet.
 
Recent un cercetător de la BitDefender a demonstrat presei cum un telefon infectat poate fi controlat de la distanţă când este conectat la internet. Acesta a arătat cum se poate obţine acces la lista de contacte, la mesaje, la parole, la aboslut orice. Mai grav este faptul că atacatori pot porni microfonul telefonului şi pot asculta tot ce face utilizatorul, fără ştirea lui.  De asemenea, smartphone-ul poate captura imagini şi le poate împărtăşi pe reţelele de socializare. Viruşi pot fi ascunşi în aplicaţiile de pe Google Play sau pot fi introduşi în telefoane prin linkuri sau prin modificarea altor aplicaţii.
 
„Cei mai mulţi dintre utilizatori nu văd dispozitivul ca pe o ţintă a unor atacuri informatice şi, în consecinţă, nici nu utilizează aplicaţii mobile de securitate. Cel mai mare risc este furtul de informaţii de pe telefon, cum ar fi parolele de acces la email, agenda de telefon sau alte date care pot duce la prejudicii importante”, a explicat Adi Coman.
 
Cele mai indicate aplicaţii mobile de securitate sunt programele antivirus, care asigură protecţie împotriva accesării datelor confidenţiale şi furtului de informaţii, însă există şi aplicaţii care permit blocarea dispozitivului în cazul pierderii sau furtului, localizarea prin GPS a telefonului şi notificarea utilizatorului prin SMS cu coordonatele acestuia.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro