Miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:21:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PEFOC.ro – despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi in ingrijirea semineului tau


23 martie 2018

Investitia intr-un semineu de calitate este una pe termen lung, din moment ce costurile implicate nu sunt unele chiar foarte mici (aici depinde si de model si de locul din care il cumparati). Cu toate acestea, am auzit multe persoane care isi schimba semineul in doar cativa ani, iar asta pentru ca nu stiu cum sa se ingrijieasca in mod corect de el, astfel incat acesta sa aiba o viata mult mai lunga, fara a fi afectat si a lasa sa se vada ca timpul si generatiile au trecut peste el.

Articolul de astazi va fi unul in care atentia noastra se va indrepta spre pasii pe care trebuie sa ii urmam atunci cand vrem sa ne ingrijim in mod corect semineul, astfel incat sa ne putem bucura cat mai mult timp de beneficiile lui. Sfaturile pe care ti le vom oferi in continuare vor fi unele usor de aplicat, asadar nu trebuie sa iti faci griji ca vei avea de facut ceva dificil. Sfaturile vin din partea specialistilor si producatorilor de seminee PEFOC, care detin un mare magazin online de seminee pe lemne.

SEMINEU - INSTRUCTIUNI DE CURATARE DE CATRE UTILIZATOR

  • Curatarea focarului si a sticlei se face numai atunci cand este complet racit. Racirea focarului se face incet, in mod natural.
  • Pentru inlaturarea reziduurilor rezultate din ardere(cenusa) se foloseste gratarul mobil si cenusarul, ori de cate ori este nevoie.
  • Atentie: Cenusa poate contine mici taciuni incandescenti!
  •  Neinlaturarea rezidurilor de cenusa duce la obturarea canalelor de admisie a aerului primar de ardere si in consecinta la o ardere incorecta.
  • Cenusa se evacueaza, din locuinta, in vase de metal, acoperite si se depoziteaza in acestea pana la racirea completa.
  • Sticla termorezistenta se curata cu produse speciale pentru sticla de semineu. Nu folositi materiale abrazive. Aveti grija sa protejati finisajul de piatra sau ale obiecte din apropierea semineului peste care s-ar putea scurge lichidul de curatare.
  • Curatirea deflectorului se face la intervale mai mari de timp, de regula, anual, si este suficienta indepartarea prin periere sau aspirare a funinginii depuse. Demontarea si remontarea deflectorului se face foarte usor, acesta fiind sustinut de placa decorativa de pe peretele din spate a focarului (laturile acestora se imbina complementar) si pe suportii de sprijin din partea din fata-sus a focarului.
  • Grilele de refulare a aerului cald sau ventilatoarele se curata periodic pentru a preveni acumularea prafului.
  •  Este recomandat ca in spatiul in care este amplasat semineul, sa se faca regulat alimentarea cu aer proaspat, prin aerisirea corespunzatoare a incaperii.
  • In cazul focarelor captusite cu placi de samota sau vermiculit, alimentarea cu lemne se va face cu grija, intrucat prin lovirea placilor refractare de pe peretii si pardoseala focarului, pot aparea fisuri, care in timp duc la spargerea acestor placi.

 

Acum ca stii despre cum ar trebui sa ai grija de semineul tau intra pe www.pefoc.ro sa cauti si sa te inspiri din gama de focare semineu despre cum ai vrea sa fie semineul tau. Orice alt obiect de decor sau orice alta sursa de caldura ai aduce in locuinta ta, vei vedea ca nimic nu se compara cu atmosfera facuta de un semineu. Te las sa iti alegi semineul si sa te convingi! Vrei semineu pe lemne, bioseminee, tuburi peleti, seminee pe gaz/ electrice, termosemineu, cos de fum, materiale montaj sau alte accesorii necesare?

Tu pui PEFOC, iar ei fac tot!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro