Joi, 18 aprilie 2024 - 3:51:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La mare cu avionul. Plăteşti cât pentru un bilet de tren, dar călătoria e de 12 ori mai scurtă


17 iunie 2017

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a demarat joi, 15 iunie, zborurile regulate sezoniere spre Constanţa, operate de către Blue Air. Compania aeriană are zboruri şi din Timişoara şi Iaşi spre mare, iar în cazul rutei Iaşi-Constanţa preţul unui bilet de avion este aproape cât cel al unui bilet de tren. Călătoria durează însă de 12 ori mai puţin.

Zborurile din Cluj spre Constanţa
au loc de două ori pe săptămână, în zilele de joi şi duminică, şi sunt operate cu aeronave de tip Boeing 737 seria 500, având o capacitate de 126 de locuri.

„La doar o oră de zbor, ruta care conectează Clujul de Constanţa facilitează călătoriile spre litoralul Mării Negre atât pentru clujeni, cât şi pentru pasagerii din întreaga Transilvanie. De asemenea, noul zbor va servi dezvoltării relaţiilor turistice şi economice dintre cele două judeţe”, se arată într-un comunicat de presă al aeroportului.

În vreme ce zborul cu avionul pe ruta Cluj-Napoca – Constanţa durează o oră, o călătorie cu trenul pe aceeaşi rută durează 13 ore şi jumătate (cu schimb în Ploieşti).

La începutul lunii septembrie, de exemplu, preţul unui bilet dus-întors pe ruta Cluj – Constanţa costă 427 de lei dus-întors. Un drum cu trenul costă 248 de lei dus-întors.

Zborurile din Cluj-Napoca spre Constanţa sunt disponibile în perioada 15.06 – 28.09.2017.

Blue Air operează zboruri spre mare şi de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, iar preţul acestora este foarte apropiat de cel al unei călătorii cu trenul.

De exemplu, un zbor dus-întors de la Iaşi până la Constanţa, operat de Blue Air, costă 307 lei în prima parte a lunii septembrie. Iar o călătorie cu trenul pe ruta Iaşi – Constanţa, dus-întors, costă 272 de lei.

Însă, în vreme ce drumul cu avionul durează 45 de minute, cel cu trenul durează 9 ore şi jumătate şi implică un schimb de tren în Bucureşti.

În ceea ce priveşte zborurile de pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara spre mare, un zbor dus-întors pe ruta Timişoara – Constanţa costă 438 de lei la începutul lunii septembrie şi durează o oră şi 15 minute. Un drum cu trenul pe aceeaşi rută costă 290 de lei dus-întors şi durează 12 ore şi jumătate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro