Joi, 28 martie 2024 - 2:40:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Start pentru încă un mall: 95,5 mil. euro pentru proiectul din Floreasca


11 ianuarie 2012


mallRaiffeisen Bank Internaţional finanţează cu 95,5 milioane de euro construcţia centrului comercial Promenadă Mall dezvoltat în zona Floreasca de compania Raiffeisen evolution (RE), de la care banca austriacă a preluat în noiembrie 2011 două clădiri de birouri, inclusiv proiectul Sky Tower.
"Finanţarea obţinută de la Raiffeisen Bank Internaţional este de 95,5 milioane euro. Împrumutul acordat Floreasca City Center este destinat construcţiei Promenadă Mall. Am început construcţia mall-ului în acest an, după obţinerea finanţării (în luna decembrie 2011, n.r.) ", au declarat agenţiei Mediafax reprezentanţii dezvoltatorului, adăugând că deschiderea centrului comercial a fost stabilită pentru ultimul trimestru din 2013.
Aceştia au menţionat că este prematur să stabilească valoarea totală a fondurilor necesare pentru dezvoltarea mall-ului, care va avea o suprafaţă inchiriabila de 35.000 de metri pătraţi. Centrul comercial va fi structurat pe patru niveluri, va avea peste 120 de magazine şi 1.300 de locuri de parcare subterane.
Agentul exclusiv al proiectului este firma austriacă Krammer&Wagner, spaţiile din mall fiind scoase la închiriere încă din primăvara anului 2010. "Am realizat nivelul de închiriere care să ne permită obţinerea finanţării bancare", au adăugat sursele citate. Promenadă Mall a fost anunţat de peşte de patru ani, dar începerea construcţiei a fost amânată din cauza condiţiilor de pe piaţa imobiliară şi financiară. RE deţine un teren situat în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, pe care a proiectat construcţia mall-ului şi două clădiri de birouri, dintre care Sky Tower, cu 36 de etaje. Raiffeisen Bank Internaţional Viena a cumpărat în noiembrie componentă de birouri din cadrul proiectului imobiliar, respectiv clădirea Sky Tower aflată în construcţie şi Floreasca Office, cu o suprafaţă inchiriabila de 16.000 metri pătraţi. Cele două clădiri de birouri, unde va fi mutat sediul subsidiarei din România a băncii austriece, au ca termen de finalizare sfârşitul acestui an. Raiffeisen evolution project development este o societate de dezvoltare imobiliară cu sediul central în Viena şi care activează în Austria şi în Europa Centrală şi de Est. Portofoliul Raiffeisen evolution cuprinde clădiri rezidenţiale şi de birouri, dar şi hoteluri, centre comerciale, centre specializate de retail, precum şi proiecte multifuncţionale. Compania are în curs de construcţie 31 de proiecte în domeniile rezidenţial şi de retail, reprezentând investiţii de 1,1 miliarde de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro