Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:51:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


OTV a rămas fără licenţă


22 ianuarie 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa audiovizuală a postului OTV din cauza amenzilor acumulate în decursul a patru ani şi rămase neachitate. Televiziunea lui Dan Diaconescu nu mai poate emite.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu va mai putea emite.

"Este un abuz de neimaginat, este o măsură care nu se potriveşte cu anul 2013. Este o lovitură de ciomag primitiv în capul libertăţii presei", a declarat la România TV Florin Condurăţeanu, jurnalist OTV.

Licenţa OTV a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Asociaţii societăţii Ocram Televiziune SRL sunt Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) şi GMG Media Box SA (19,9%).

În anul 2012, CNA a aplicat cea mai drastică sancţiune din istorie, a înjumătăţit licenţa OTV care era deja înjumătăţită în urma altor sancţiuni mai vechi, pentru că televiziunea difuza continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală.

OTV a mai rămas fără licenţă în anul 2001, însă şi-a recăpătat-o tot în urma unei decizii a CNA.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro