Vineri, 19 aprilie 2024 - 8:00:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Afacerile din comerţul auto merg în marşarier


12 august 2012

autoAfacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au scăzut în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut atât că serie brută, cât şi ajustată în funcţie de zilele lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2%, respectiv 1,7%, iar serviciile de piaţă pentru populaţie s-au redus cu 2,5%.

Reducerea afacerilor a fost determinată de scăderile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (2,6%), comerţul cu autovehicule (2,2%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente şi întreţinerea şi repararea motocicletelor (1,8%). Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au crescut cu 1,9%.

Scăderea din serviciile de piaţă prestate populaţiei a provenit de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (4,9%) şi activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (3%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (13,5%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (5,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (3,2%). În iunie, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicată şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,3%, iar că serie ajustată a fost mai mică cu 2,1%. Serviciile de piaţă pentru populaţie au crescut cu 1,4% faţă de mai că serie brută, dar că serie ajustată s-a redus cu 0,1%. Faţă de iunie 2011 afacerile din comerţul auto s-au comprimat cu 0,7% brut şi cu 0,5% ajustat. Servicii de piaţă prestate populaţiei au avut un declin de 3%, respectiv 1,2% ajustat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro