Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 4:06:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce sunt preferate cazanele pe peleţi ca parte a instalaţiei de încălzire a unui imobil?


24 august 2018

Cazanul pe peleţi se evidenţiază în ultima perioadă ca o modalitate de încălzire a unui imobil, atât din punct de vedere al economisirii, cât şi în ceea ce priveşte contribuţia la protejarea naturii. În plus, atunci când vine vorba despre cazane pe peleţi (pe https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti o să găseşti o serie de exemple elocvente în acest sens) aspectul estetic este unul extrem de favorabil. Designul impresionant, modern şi compact îi permite unui astfel de dispozitiv să înfrumuseţeze zona în care este amplasat, efectele vizuale fiind dintre cele mai impunătoare.

În acest sens, multe dintre spaţiile de locuit, restaurante, pensiuni şi chiar în locaţii de birouri s-au orientat către această soluţie de generat căldură. O mare parte dintre avantajele oferite de către acest dispozitiv derivă din calitatea deosebită a materialelor din care este confecţionat cazanul. De exemplu, aliajele din fontă şi uşile realizate din sticlă groasă au o rezistenţă excelentă la temperaturile foarte ridicate (de până la 700-800 °C) , ceea ce contribuie la asigurarea unui nivel foarte ridicat de protecţie, dar şi la creşterea rezistenţei în timp a acestui cazan.

Utilizarea unui combustibil care este prietenos cu mediul înconjurător (atât în ceea ce priveşte noxele degajate în procesul de ardere, cât şi legat de modul de obţinere al acestora) îi îndeamnă pe oameni să apeleze la o astfel de soluţie de încălzire. Nivelul de randament este de peste 90%, în acest sens fiind avantajate suprafeţele de până în 50 m², dar, în funcţie de puterea nominală a acestor dispozitive, pot fi încălzite şi suprafeţe mult mai întinse. Pe Qmag.ro este disponibilă o gamă variată de astfel de cazane care sunt alimentate cu peleţi, astfel încât cei interesaţi pot să-şi aleagă dispozitivul ideal pentru încălzirea locuinţei, raportat la suprafaţa acesteia.

Posibilitatea integrării în sistem a unui boiler termoelectric permite asigurarea apei calde menajere pentru suprafaţă locativă. Acest lucru înseamnă un nivel de economisire ridicat, dat fiind faptul că valoarea de achiziţie a peleţilor este mult mai scăzută în comparaţie cu lemnul sau cu buteliile pe gpl ori alte surse de combustibil.

În plus, un astfel de cazan este înlocuitorul perfect pentru zonele în care nu există o reţea cu gaz natural, dat fiind faptul că agentul de ardere este uşor de procurat şi poate fi transportat şi depozitat în cele mai sigure condiţii. Pe lângă toate aceste beneficii, utilizatorul se bucură şi de economie de spaţiu, datorită designului compact al acestor cazane. Prin urmare, atunci când îţi doreşti o sursă de încălzire a locuinţei, avantajoasă din toate punctele de vedere, achiziţionarea unui cazan pe peleţi se impuse de la sine ca fiind cea mai bună soluţie!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro