Joi, 28 martie 2024 - 3:54:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine îl va plăti şi cum va fi calculat impozitul forfetar


9 ianuarie 2013

Proprietarii de pensiuni, de hoteluri, de baruri sau de restaurante, dar şi cei care deţin saloane de înfrumuseţare, spălătorii auto sau ateliere de croitorie şi de încălţăminte ar putea fi nevoiţi să plătească, în curând, impozit forfetar, potrivit declaraţiilor făcute de Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, pentru Ştirile ProTV.

"Impozitul forfetar nu se va aplica, dacă se va introduce, decât anumitor categorii de servicii la care cheltuiala administrativă pentru plata impozitului pe profit este mare şi pentru întreprinzător şi pentru stat", a explicat ministrul, care a ţinut să sublinieze faptul că impozitul forfetar este diferit de impozitul minim aplicat de Guvernul Boc.

Grapini a evitat să ofere informaţii legate de data la care ar putea intra în vigoare impozitul forfetar. "Aplicarea posibilului impozit forfetar se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare", a adăugat ministrul.

Sumele care ar putea fi plătite nu vor fi egale pentru toate serviciile, ci se vor calcula în funcţie de o serie de indicatori, precum capacitatea şi tarifele medii adecvate locaţiei şi calitatea amplasamentului. De asemenea, proprietarii de pensiuni, hotelierii sau cei care deţin saloane de înfrumuseţare vor plăti o sumă fixă, indiferent de profitul pe care îl vor face.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro