Miercuri, 8 februarie 2023 - 1:25:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anul viitor vom plăti accize mai mici


1 octombrie 2013

Cursul € anunţat azi de BNR este mai mic decât cel de acum un an, deci vom asista cel mai probabil la o mică ieftinire a carburanţilor, ţigărilor şi băuturilor alcoolice în anul viitor.
 
BNR a afişat azi un curs de referinţă de 4,4604 lei / 1 €. În acest an, accizele s-au calculat la un curs de 4,5223 lei / €, cu 1% mai mare decât cel plătit în 2012.
 
Cursul la care vor fi plătite accizele pentru anul viitor este cel care va fi publicat mâine în Jurnalul Oficial al Comisiei Europene (prima zi lucrătoare din ultimul trimestru al anului). Acesta este, evident, legat de cotaţia pe care a stabilit-o azi Banca Naţională a României.
 
În funcţie de cursul leu / € pe care îl va anunţa Banca Centrală Europeană se vor calcula accizele pentru anul viitor la pentru alcool, tutun, produse energetice (benzină, motorină, gaze naturale) şi cafea şi pentru taxa auto.
 
În cazul în care cursul care va fi anunţat mâine de câtre Banca Centrală Europeană nu va varia semnificativ, accizele pentru tot anul viitor vot fi plătite la o referinţă cu 1,3% mai mică decât cea de anul precedent, ceea ce înseamnă o mică ieftinire a produselor purtătoare de acciză.
 
Este o premieră în ultimii ani, consumatorii fiind obişnuiţi cu o depreciere a leului, care a condus la o creştere a preţurilor produselor accizate în anul următor.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 6 februarie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro