Vineri, 18 octombrie 2024 - 7:21:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Plafonarea preţurilor RCA continuă până la sfârşitul lui 2024


25 septembrie 2024

Marcel Ciolacu, premierul României, a anunţat  miercuri că plafonarea preţurilor poliţelor de asigurare RCA va fi extinsă pentru încă trei luni, având ca termen limită sfârşitul anului 2024. Această măsură, sugerată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, vizează menţinerea stabilităţii pe piaţa asigurărilor auto.

Premierul a afirmat că va interveni ori de câte ori va fi necesar, asigurându-se că măsura va rămâne activă până când situaţia din piaţă va deveni stabilă. Tarifele de primă vor fi stabilite pe baza celor în vigoare la 28 februarie 2023, cu o posibilă ajustare de maximum 6,8% pentru poliţele emise după implementarea noii reglementări. Comisioanele de distribuţie sunt limitate la 8% din prima netă pentru aceeaşi perioadă.

În plus, despăgubirile pentru vehiculele avariate nu vor depăşi costurile medii de închiriere auto şi vor fi valabile timp de maximum 30 de zile. Acestea pot fi extinse doar cu aprobarea asigurătorului, iar în caz de daune totale economice, despăgubirile pentru înlocuirea temporară nu vor depăşi 25% din valoarea de piaţă a vehiculului avariat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro