Duminică, 20 septembrie 2020 - 4:54:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ministrul Laufer a semnat primele contracte de finanţare din programul Start-Up Nation


17 august 2017

De ziua lui, ministrul pentru IMM-uri, Ilan Laufer, a semnat primele 20 de contracte de finanţare din programul Start-UP Nation.

Miercuri, când a împlinit 34 de ani, a împărţit contracte în valoare de aproape 4 milioane de lei.

Cele mai multe dintre firmele câştigătoare sunt din domeniul confecţiilor şi al panificaţiei. Antreprenorii au promis că vor angaja măcar 45 de şomeri, tineri absolvenţi sau persoane defavorizate, şi că vor cheltui mare parte din bani pe utilaje.

Banii, 3,98 de milioane de lei, vor fi daţi în rate, după ce proiectele vor începe să fie puse în aplicare.

Printre primii 20 de patroni care au primit contractele de finanţare a fost şi o femeie care îşi împlineşte astfel visul din liceu.

Magda Mănescu, antreprenor la SC Maria Magdalena Mode SRL: “De profesie sunt designer şi am lucrat foarte mult pe amenajări, dar încă din liceu mi-am dorit să am un atelier, o casă de modă şi iată că acest vis s-a împlinit. De un an de zile mă pregătesc şi am trecut prin mari emoţii, încă am şi sunt fericită că visul meu prinde contur”.

De cealaltă parte, domnul Florin Ceauşescu susţine că nu a mai fost patron, dar că a lucrat tot în confecţii. Cu banii de la stat vrea să cumpere spaţiul în care a muncit că salariat: ”În prima faza am pus cam 10 angajaţi, ca o medie aşa... Bine, avem în vedere să creştem.”

Alţii vorbesc despre extinderea afacerilor pe care le au deja, aşa că au înfiinţat o firma nouă ca să ia cei 44.000 de euro nerambursabili, daţi de Guvern.

Dorina Codarin, antreprenor SC Nemea Internaţional Braşov: “Dezvoltăm împreună cu un partener italian un business specializat de tapiţerie pentru copii şi vrem să lansăm aceste produse pe piaţă internaţională. Fonturile le vom folosi în proporţie de 100% pentru achizit de utilaje” .

S-au calificat în prima faza aproape 8.700 de proiecte, cele mai multe cu 100 şi 95 de puncte. În asteptatre sunt acum pestre 4.000 de dosare cu 90 de puncte.

Ministrul Ilan Laufer a anunţat că evaluarea este “la jumătatea drumului”, iar rata de respingere este de 8 procente.

Ilan Laufer, ministrul pentru IMM-uri: “Dacă facem un calcul simplu, 8% din 8700 cu aproximaţie, deci sunt 700 de dosare care vor intra de sub linie. ”

Abia întors din concediul petrecut în Antalia, ministrul şi-a serbat ziua de naştere la muncă: “Am primit nişte accesorii, lucruri pe care le port... şi care sunt foarte frumoase”.

La patru luni după ce a fost votată de Primăria Capitalei consilier la “Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti SA”, soţia ministrului, Alina Laufer, şi-a făcut şi ea apariţia la conferinţă, îmbrăcată într-o rochie diafană de vară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(123 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Ganea_Primar

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro